Skip to content
Politică

UPDATE A cincea zi de PROTESTE. Zeci de mii de oameni în fața Guvernului

hotnews

UPDATE 21:50

Sunt 320.000 de oameni în stradă Sunt 170.000 de oameni la Guvern.

La Cluj Napoca protestează 35.000 de oameni. Oamenii scandează: „La Bucureşti, cu toţii la Bucureşti! Nu ne fraieriţi”. Studenţii sunt conduşi la gară de protestatarii. Ei vin la Bucureşti, pentru protestul de duminică, notează Digi24.

La Braşov sunt 13.000 de oameni în stradă, iar la Constanţa 12.000.

UPDATE 20:00

Sunt peste 60.000 de oameni în Piaţa Victoriei, potrivit estimărilor Digi24.

UPDATE 19:00

Protestatarii se intorc la Guvern, insa de aceasta data pe alt traseu, pe Calea Victoriei.

UPDATE 18:20

Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului unde vor forma un lanț uman în jurul clădirii. În drum, manifestanții s-au oprit în fața Ministerului Justiției unde au strigat „Demisia, demisia”, „Ieși afară, javră ordinară”, „La ceas de seară, ați furat o țară”. În acest moment, la protest participă în jur de 30.000 de oameni, conform digi24.ro.

UPDATE 17:54

Circa 20.000 de protestatari au ajuns la Palatul Parlamentului. Aceștia au fost primiți cu flori de către parlamentarii USR.

UPDATE 16:54

Circa 14.000 de manifestanti au plecat în marș din Piața Victorie. Multimea de manifestanti se deplaseaza la această oră pe bulevardul Magheru. Protestatarii flutura drapele si poarta pancarte cu sloganuri anti-Guvern, transmite Digi24.
UPDATE 15:40

Copiii si parintii lor au inceput sa plece din piata, se incheie Protestul Copiilor. In fata guvernului sunt cateva mii de oameni. Protestul a intrat intr-o faza statica, lumea se misca prin piata, s-a facut si un pic mai frig decat la pranz, transmite Hotnews.

UPDATE 13:30

Acum sunt 8-10.000 de romani in fata Palatului Victoria, potrivit estimarilor hotnews.ro

UPDATE 12:40

Jandarmeria Română dă încă o dată dovadă de profesionalism și solidaritate, postând, pe pagina de Facebook a instituției, mai multe recomandări, însoțite de o fotografie emoționantă:

UPDATE 12:20

Protestele au reinceput sambata, primul fiind cel al copiilor, initiat de comunitatea „Coruptia Ucide” si intitulat „Educatie pentru democratie – Lectia de educatie civica”.

Peste o mie de adulti si copii in Piata Victoriei, inarmati cu steaguri, baloane, pancarte, tigai si vuvuzele. Atmosfera de week-end, parinti care le explica micutilor ca hotii trebuie sa fie pedepsiti, iar conducatorii tarii vor sa scoata hotii din inchisori, transmite hotnews.ro

——–

Protestele continuă şi sâmbătă în Bucureşti. Chiar de sâmbătă dimineaţă, oamenii au început să vină în Piaţa Victoriei, unde pe parcursul zilei sunt aşteptate mii de persoane. se va pleca în marş până în Piaţa Constituţiei, unde manifestanţii vor să formeze un lanţ uman în jurul Parlamentului.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii.

Peste 150.000 de oameni au ieşit, vineri, din nou, în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi le-au cerut guvernanţilor să retragă ordonanața de urgență prin care sunt modificate codurile penale.

CITIȚI ȘI: UPDATE Protest în Birmingham: „Dragnea, dormi bine noaptea?” / Manifestații la Guvern (VIDEO)

1 comentariu la “UPDATE A cincea zi de PROTESTE. Zeci de mii de oameni în fața Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *