Skip to content
Politică

UPDATE A. Lazăr, împotriva proiectului lui T. Toader: DNA rămâne fără obiectul activității!

opiniatransilvana.ro

UPDATE 19:04

Procurorul general Augustin Lazăr și-a exprimat nemulțumirea că propunerile ministrului Justiției, Tudorel Toader, ar lăsa Direcția Națională Anticorupție „fără obiectul activitățiii”.

„În unanimitate nu am agreat crearea acestei secții specializate. Nu a mai auzit nimeni de așa ceva, de acum 20-30 de ani, când era o secție la Procuratura generală nereformată, cum era atunci. Dacă deschideți un tratat de criminalistică, nu veți vedea un capitol de infracțiuni săvârșite de magistrați. Propunerea e gândită vădit de cineva din exterior, afara sistemului. Cineva vrea să ia DNA-ului direcția specializată, care face deja o muncă ce dă rezultate, și să o dea unei iluzorii… să facă un experiment. DNA rămâne fără obiectul activității sale. Se va înființa o direcție contra magistraților, care nu se știe ce va face… va ancheta în același loc infracțiuni de corupție, rutiere și de altă natură”, a punctat Lazăr, citat de Ziarul de Iași.

——————————————————-

Șefii de parchete s-au reunit marți pentru a discuta propunerile ministrului Tudorel Toader de modificare a Legilor Justiției.

La discuții au participat inclusiv Laura Kovesi, procurorul-șef DNA, și Daniel Horodniceanu, procurorul-șef DIICOT, cele două structuri prezentând deja poziții critice la adresa proiectului susținut de Toader.

După analiza părerilor a peste 2.500 de procurori, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a prezentat concluziile:

”Avem un mesaj coerent, în sensul că procurorii nu și-au însușit propunerile Ministrului Justiției și nu și le-au însușit pentru că afectează independența Justiției. O astfel de situaţie a fost înainte de 2004 și ne-am întoarce în timp și nu este bine. Trebuie să ne asigurăm că Inspecţia Judiciară rămâne la CSM, care este garantul independenței justiției”, a declarat Lazăr, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *