Skip to content
" "
Politică

UPDATE A venit vremea baronilor agramați: revenirea în forță a lui Paul „Armetica” Stănescu. A fost ales președinte executiv interimar al PSD

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a avut o ședință a Biroului Permanent Național marți, la ora 11:00, la Parlament, iar de la ora 18:00 social-democrații vor participa la întrunirea Comitetului Executiv Național.

La cele două reuniuni, de la care Liviu Dragnea, încarcerat la Rahova, va lipsi, PSD va analiza rezultatul obținut de formațiune la alegerile europarlamentare 2019 și calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

" "

UPDATE 17:06

Ședința grupurilor parlamentareale PSD s-a încheiat. În cadrul discuțiilor Viorica Dăncilă a făcut apel la unitate și strângerea rândurilor și le-a spus parlamentarilor că este nevoie de o reformare a partidului care să le arate românilor că partidul a înțeles că a greșit.

UPDATE 14:48

Paul Stănescu, fost vicepremier și unul semnatarii scrisorii anti – Dragnea care a scandalizat PSD a fost ales președinte executiv interimar al PSD, în locul Vioricăi Dăncilă.

UPDATE 13:34

Carmen Mihălcescu va prelua interimar șefia Camere Deputaților a hotărât conducerea PSD, potrivit unor surse.

UPDATE 11:36

Potrivit ultimelor negocieri, Marcel Ciolacu ar fi favorit să preia locul lui Codrin Ștefănescu.

Încep sa se împartă funcțiile camarilei lui Dragnea

Deși toți au fost alături de Liviu Dragnea până în momentul când a venit condamnarea finală, acum o grupare care se formează în jurul premierul Dăncilă pregătește debarcarea mai multe persoane considerate drept apropriate ale lui Dragnea. Această grupare este formată din baroni locali precum Marian Oprișan, Niculae Bădălău și Paul Stănescu, iar aceștia pregătesc înlăturarea unor oameni precum Lia Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu sau Mircea Drăghici.

În urmă cu mai puțin de un an, în august 2018, Niculae Bădălău  apărea într-io filmare de la o petrecere alături de un lăutar care îi dedică o melodie cu versuri jignitoare la adresa românilor plecați la muncă în străinătate: ”Să vină diaspora / Că noi ne p… pe ea”.

Și cine nu și-l amintește și pe Paul „Armetica” Stănescu?

Marș acasă, tractoristule, cu "armetica" ta

Vicepremierul Paul Stănescu pronunță "armetică" de cinci ori. Marș acasă, tractoristule!

Publicată de Baricada TV pe Vineri, 21 septembrie 2018

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că Paul Stănescu este cel care va prelua funcția de președinte executiv al PSD și va deveni de facto șeful partidului.

Este vehiculată și varianta unei negocieri între PSD și Pro România, pentru ca social-democrații să îl susțină pe Victor Ponta pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Contactat de PSnews.ro, Victor Ponta a confirmat ironic ipoteza: „Daaa😂😂😂😂😂😂! Sunt la Istanbul pe terasă”.

Însă, „Armetica” e simplă:

Victor Ponta va lua Camera Deputaților și încă 3 fotolii de ministru și restructurarea Guvernului va trece prin Parlament, astfel încât liderul PRO România, Tăriceanu și baronii PSD nu mai au nevoie de avizul președintelui Klaus Iohannis.

Sursele noastre ne-au mai precizat că, în ideea în care Victor Ponta nu va vrea să se expună, acesta își dorește să obțină funcția de lider al Camerei Deputaților pentru Sorin Cîmpeanu și este dispus să negocieze și să se alieze cu PSD și ALDE pentru acest lucru.

Sorin Cîmpeanu a avut mereu o carieră politică susținută de Victor Ponta. Acesta a fost ministru al Educației între decembrie 2014 și noiembrie 2015 în guvernul condus de actualul președinte al Pro-România și chiar a ajuns prim-ministru interimar după ce Ponta și-a dat demisia ca urmare a tragediei de la Colectiv.

Ulterior, acesta avea să intre în Parlament ca deputat pe listele ALDE, dar a plecat în urma scandalului dintre Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu și avea să ajungă alături de primul printre fondatorii Pro-România.

Așadar, în timp ce în PSD cad capete și se propulsează baronii agramați, după ce baronii hoți au dispărut la pușcărie (vezi Mazăre),  USR și PNL respiră ușurați că nu sunt obligați să intre la guvernare.

 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *