Skip to content
Europa

UPDATE. Accident teribil într-o staţiune din Italia. Nu sunt cetăţeni români printre victime prăbuşirii unei cabine de teleferic

Twitter

UPDATE 21.35. Ministerul de Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Torino, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media din România referitoare la incidentul produs duminică în staţiunea Stresa, regiunea Piemont, unde cel puţin 13 oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi după ce o telecabină s-a prăbuşit şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate. MAE transmite că, în momentul de faţă, nu sunt români printre victime.

UPDATE 18.00. Cel puțin 12 persoane au murit și doi copii au fost internați cu răni grave într-un spital din Torino, după un accident de teleferic în regiunea alpină a Piemontului italian. Salvamontiștii avertizează că bilanțul victimelor ar putea crește.

Opt persoane au murit şi două au fost rănite grav duminică după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare.

Bilanţul provizoriu este de opt morţi şi doi răniţi transportaţi de urgenţă la spitalul pediatric Regina Margherita din Torino„, a precizat purtătorul de cuvânt citat, Walter Milan.

În imagini transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Acest teleferic pentru turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane, conform agenţiei de presă ANSA, citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *