Skip to content
Politică

UPDATE Acuzațiile oficiale / DNA l-a capsat pe Dan Andronic cu un nou dosar

puterea.ro
" "

UPDATE 14:03

Într-un comunicat trimis în urmă cu puțin timp redacției PSnews.ro, DNA anunță că l-a pus sub urmărire penală pe Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

" "
" "

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 1270/VIII/3 din 12 octombrie 2016 și nr. 1210/VIII/3 din 22 septembrie 2016, privind plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul ANDRONIC DAN – CĂTĂLIN, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– mărturie mincinoasă;
– favorizarea făptuitorului.

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la privind plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, suspectul Andronic Dan – Cătălin, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate în cauza mediatizată prin comunicatul din 1210/VIII/3 din 22 septembrie 2016.

Concret, suspectul ANDRONIC DAN – CĂTĂLIN a făcut afirmații mincinoase cu privire la semnificația sumelor de bani încasate de către societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societățile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârșirea faptelor de care erau acuzate și că sumele nu au nicio legătură cu consultanța politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale.

Suspectului Andronic Dan – Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

—————–

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a capsat pe consultantul politic Dan Andronic cu un nou dosar penal.

Astfel, patronul de la Evenimentul Zilei a ieșit marți, în jurul orei 13:15, din sediul central al DNA, având calitatea de suspect în dosarul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, informează Antena 3.

De altfel, însuși Andronic le spusese jurnaliștilor – la intrarea în DNA – că este vorba despre un dosar mai vechi.

CITIȚI ȘI: UPDATE DNA a intrat pe fir / Acuzaţii incendiare: cum ar fi fost FRAUDATE alegerile din 2009

Menționăm că, în septembrie 2016, DNA a pus-o sub control judiciar pe Ioana Băsescu în legătură cu finanțarea campaniei prezidențiale din anul 2009 a tatălui acesteia.

Amintim că Dan Andronic a fost deja trimis în judecată de către DNA – în mai 2016 în dosarul retrocedării Fermei Băneasa (în care, de asemenea, sunt inculpați afaceristul Remus Truică și autoproclamatul prinț Paul al României).

Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *