Skip to content
Politică

UPDATE Adrian Câciu, înainte să fie ministru al Finanțelor: 90% dintre antreprenorii din România sunt „babuini-antreprenori”. Câciu, acum: Îmi cer scuze

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 16.45

Ministrul a reacţionat miercuri, tot pe Facebook, afirmând că un dialog purtat cu mult timp în urmă pe reţelele sociale, pe vremea când era ”un simplu analist economic”, este scos din context şi folosit azi ca şi cum aceasta ar fi poziţia sa ca demnitar public.

”Adevărul este simplu: ca ministru de finanţe, îi susţin pe toţi antreprenorii care îşi achită corect taxele sî îşi plătesc cinstit angajaţii. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele româneşti, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toţi ceilalţi, care aleg soluţia evaziunii fiscale, am toleranţă zero. Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău. Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut şi sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declaraţie contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, a afirmat Câciu.


Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a afirmat, anul trecut, înainte să fie ministru, că 90% din antreprenorii din România sunt babuini-antreprenori. O captură de ecran cu acest comentariu făcut de Adrian Câciu a fost publicată inițial de Bogdan Glăvan, fost consilier al lui Ludovic Orban. Comentariul, vechi de un an, încă exista pe profilul său personal la momentul publicării acestui articol.

Ulterior, Adrian Câciu a postat un mesaj pe Facebook în care își cere scuze pentru „vorbele grele din trecut” și susține că vorbele sale sunt sunt scoase din context, ținând cont că au fost făcute înainte de a fi ministru.

„Problema este ca dezechilibrul este la modul in care sunt platiti anagajatii (sic) in privat, oentru (sic) ca noi avem doar 10% antreprenori si restul babuini-antreorenori (sic)”, arată o parte din comentariul postat anul trecut de ministrul Finanțelor Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *