PSnews

Ultima Oră

UPDATE Adrian Severin, în corzi. DNA cere o pedeapsă MAI MARE

UPDATE 17:02

Fostul ministru al Afacerilor Externe Adrian Severin stă în corzi. Procurorul DNA de ședință cere o pedeapsă MAI MARE pentru politicianul condamnat în primă instanță la trei ani și trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

La ultimul termen al judecării apelului, procurorul de ședință a solicitat judecătorilor condamnarea lui Adrian Severin la 6 ani și 6 luni închisoare pentru luare de mită și 5 ani pentru trafic de influență, la care să se adauge un spor de pedeapsă, scrie Agerpres.

De cealaltă parte, avocații lui Adrian Severin au cerut magistraților desecretizarea unor documente ale SRI și efectuarea unor expertize tehnice în cazul înregistrărilor de la dosar.

Avocații au mai solicitat sesizarea instanței supreme pentru rezolvarea unei chestiuni de drept, respectiv dacă pot fi folosite ca probe înregistrări făcute de o persoană privată fără a exista o aprobare de la judecători. Toate aceste cereri au fost respinse, completul de judecată invocând faptul că ele trebuiau ridicate în faza de cameră preliminară a procesului.

De asemenea, un avocat a ridicat o excepție de neconstituționalitate cu privire la un text de lege din Codul penal care ar fi redactat imprecis cu privire la dreptul la apărare. Avocatul a mai spus că Adrian Severin a luptat pentru statul de drept încă din anul 1990 și el este responsabil de inamovibilitatea judecătorilor.

Procesul continuă cu pledoariile avocaților, după care instanța va rămâne în pronunțare.

Înainte de începerea procesului, Adrian Severin a declarat, pe pagina sa de Facebook, că, „în curând, se va consuma farsa judiciară românească declanșată pe baza unei farse jurnalistice străine”, fără a i se fi îngăduit o singură probă în apărare. El a arătat că nu îi este „frică de cruce” și le poate acorda iertare „călăilor în robe”.


UPDATE 10:04

„Cum poți să ceri cuiva să se apare fără probă. De ce le este frica sa expertizeze codurile? În motivarea respingerii audierii lui Băsescu, se spunea că dânsul cunoaștea situația inscenarii, dar nu cunoștea aspecte legate de înscenarea mea. Dacă este vorba de o justitie corecta sau executa inculpati”, a declarat Severin, la intrare la ICCJ.

——

Zi cu emoții pentru fostul europarlamentar Adrian Severin.

Astfel, luni, acesta se va prezenta la Instanța Supremă în dosarul în care a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Magistrații de la Instanța Supremă judecă un nou termen în dosarul în care fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin a fost condamnat, pe 23 februarie 2016, la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, decizia nefiind definitivă. Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată de procurori pe 11 septembrie 2013 pentru luare de mită și trafic de influența, informează Realitatea.net

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi