Skip to content
Politică

UPDATE/ Al Treilea Război Mondial? REACȚIA SUA și a Rusiei la testul nuclear al Coreii de Nord

UPDATE 16:10

Presedintele american Donald Trump a reactionat pe Twitter la testul nuclear nord-coreean de duminica, spunand ca activitatile Phenianului sunt in continuare periculoase pentru SUA si ca regimul de la Phenian „nu intelege decat de un singur lucru”.

“Coreea de Nord a desfasurat un test nuclear major. Declaratiile si actiunile lor continua sa fie foarte ostile si periculoase pentru Statele Unite”, scrie Trump in primul sau tweet.

„Coreea de Nord este o natiune renegata ce a devenit o mare amenintare si rusine pentru China, care incearca sa ajute, dar cu putine succese”, noteaza presedintele american intr-un al doilea mesaj pe Twitter.

„Coreea de Sud intelege acum, asa cum le-am spus si eu, ca declaratiile de conciliere cu Coreea de Nord nu vor functiona, ei inteleg doar de un singur lucru!”, a continuat Trump in al treilea tweet.

———————————–

Japonia și Coreea de Sud au confirmat că Phenianul a efectuat duminică al șaselea său test nuclear.

În acest context, Moscova a reacționat și a condamnat ferm testul nuclear al Phenianului, care a ignorat rezolutiile ONU, dar a adaugat ca nu trebuie luate masuri care sa mareasca tensiuni, ci trebuie sa se recurga la dialog si negocieri.

“Ultima desconsiderare ostentativa a Phenianului a cerintelor rezolutiilor Consiliului de Securitate a UNO si a legilor internationale necesita cea mai puternica dezaprobare. 

In aceasta evolutie a situatiei, este imperativa mentinerea calmului si abtinerea de la orice actiuni care duc la o si mai mare escaladare a tensiunilor.

Facem apel la toate partile interesate sa se intoarca imediat la dialog si la negocieri, singura cale pentru o conciliere generala a problemelor din peninsula Coreea”, se spune intr-un comunicat al ministerului rus de externe, potrivit Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *