Skip to content
Politică

UPDATE ALDE e de acord / PSD a ales propunerea de prim-ministru

turnulsfatului.ro
" "

UPDATE 14:14

Președintele PSD a fost întrebat de un jurnalist dacă Mihai Tudose ar avea dublă comandă.

" "
" "

Răspunsul lui Dragnea: ”Nu am avut dovezi că Tudose ar avea dublă comandă”.

—————

UPDATE 14:08

Liviu Dragnea face declarații, la sediul PSD.

”Am ajuns la concluzia ca Mihai Tudose să fie propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru”, a declarat Dragnea.

—————-

UPDATE 13.57

Ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose, a fost validat în unanimitate, pentru funcția de premier, de Comitetul Executiv Național al PSD, conform AGERPRES.

—————-

UPDATE 13:19

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a confirmat în urmă cu puțin timp că Mihai Tudose este propunerea de premier a Partidului Social Democrat.

Olguța Vasilescu a precizat că decizia a fost luată de către CExN-ul de luni, cu 4 abțineri.

În afară de Mihai Tudose au mai fost 5 propuneri, a menționat ministrul demisionar al Muncii.

————————

UPDATE 13:14

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat în urmă cu puțin timp faptul că PSD îl susține pe ministrul demisionar al Economiei Mihai Tudose pentru funcția de premier și că Alianța Liberalilor și Democraților este de acord cu această propunere.

Declarația a fost făcută după ședința Biroului Executiv al ALDE.

——————————–

UPDATE 12:10

Fostul ministru al Economiei din guvernul Grindeanu, Mihai Tudose, a acceptat să fie noua propunere de prim ministru cu care vor merge la consultările de la Cotroceni liderii alinaței PSD ALDE, potrivit unor surse citate de postul de televiziune Digi 24.

Numele său s-a aflat pe lista celor luate în discuție în ședința CEx a PSD  de luni, 26 iunie, Tudose având pentru moment câștig de cauză în fața unor alți potențiali șefi de guvern din tabăra social-democrată, precum Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Adrian Țuțuianu sau rectorul ASE Nicolae Istudor.

Propunerea va fi înaintată astăzi președintelui Iohannis, acesta urând să decidă dacă îl va desemna pe Tudose drept potențial premier din partea PSD.

UPDATE 10:31

PSD alege astăzi o persoană pe care o va propune pentru funcția de prim ministru al viitorului guvern, nominalizările urmând să fie chiar din rândul unor membri CEx, semn că Liviu Dragnea a renunțat să mai caute sprijin în afara grupării poziționate în jurul său.

„Sunt 5-6 propuneri care vor fi discutate. Toate persoanele sunt din cele aflate în sală. Carmen Dan 9fost ministru de Interne- n.r.) este și ea o propunere. Am întocmit lista după ce ne-am consultat cu liderii organizațiilor locale”, a precizat președintele PSD, în direct la postul TV Digi24, cu doar câteva minute înainte de începerea ședinței.

Alte nume vehiculate sunt cele ale senatorului Adrian Țuțuianu, fostul ministrul al Economiei Mihai Tudose, senatorul Mihai Fifor și europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Știre Inițială:

Social democrații se reunesc luni dimineață, la Palatul Parlamentului, în ședința CExN, pentru a decide propunerea de premier pe care i-o va înainta președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea ar fi intenționat, la sfârşitul săptămânii trecute, să meargă în CExN cu două propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, şi a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, potrivit unor surse din rândul social-democraților.

Însă, socoteala lui Dragnea a fost dată peste cap, duminică, după ce Georgescu a  refuzat oferta liderului PSD.

Anunțul a fost făcut chiar de vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu. Astel, aceasta a anunţat, astfel, la Antena 3, că a avut o discuţie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus că nu-şi doreşte să fie premier, având şi „ceva probleme de sănătate”.

„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună, are experienţa guvernării. Mi-a spus că are şi ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reuşim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu, potrivit Zf.ro

Însă, potrivit unor surse, pe lista scurtă a lui Dragnea se află următoarele nume: Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu – vehiculate din cursul săptămânii trecute, dar şi Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu, ultimele două nume fiind vehiculate duminică seară, într-o declaraţie făcută de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, la Antena 3.

Amintim că CExN al PSD se va reuni la ora 10.30, la Palatul Parlamentului. La ora 13.00 este programată o şedinţă a grupurilor parlamentare, iar la ora 15.00 o delegaţie formată din 5 social-democraţi va merge la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, privind formarea noului Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *