Skip to content
Politică

UPDATE ALDE, gafă de zile mari. A anunțat din GREȘEALĂ moartea deputatului Bot/Doliu în Parlamentul României

UPDATE

Informaţia referitoare la decesul deputatului Octavian Bort a apărut în presă în urma unui comunicat emis de ALDE, care a fost preluat de principalele agenţii de presă şi publicaţii din România.

ALDE a făcut o gafă impardonabilă, după ce a transmis, miercuri, condoleanțe familiei deputatului Octavian Bot. După o oră și jumătate, într-un alt comunicat al ALDE, s-a precizat că deputatul trăiește și au fost prezentate scuze.

„Dintr-o eroare impardonabilă, astăzi a fost transmis un mesaj de condoleanţe familiei deputatului Octavian Bot. Informaţia fost preluată din presa locală şi mai târziu am aflat că starea de sănătate a domnului deputat se află, într-adevăr, într-o situaţie critică.

Ne cerem scuze atât familiei Bot, cât şi presei şi vă rugăm să nu luaţi în considerare anunţul trimis mai devreme”, se arată în comunicatul ALDE.

Vă prezentăm informaţiile transmise iniţial de ALDE:

„Alianţa Liberalilor şi Democraţilor transmite sincere condoleanţe familiei deputatului Octavian Bot. Astăzi, după o lungă şi grea suferinţă, Octavian Bot a încetat din viaţă, la vârsta de 64 de ani. Suntem alături de familia lui Octavian Bot, care trece acum prin momente grele. Deputatul Octavian Bot a luptat pentru ideile liberale şi a fost o persoană care şi-a adus contribuţia la contruirea liberalismului şi a democraţiei în România. Suntem cu gândul şi cu sufletul alături de cei care au avut privilegiul să-l cunoască. Dumnezeu să îl odihnească!”, se arată în primul comunicat transmis de ALDE.

———

Doliu în Parlamentul României. După o lungă suferinţă, deputatul bihorean Octavian Bot a murit.

Octavian Bot s-a născut pe 1 ianuarie 1951, la Păuleşti, în judeţul Bihor, era căsătorit și avea o fiică.

Deputatul a decedat la vârsta de 64 de ani. Acesta a fost a fost ales deputat în patru legislaturi diferite 1992-1996, 1996-2000, 2008-2012 şi 2012 – prezent.

Octavian Bot a fost ales în 2012 într-un colegiu uninominal din București fiind un parlamentar de carieră.

În vârstă de 64 de ani, suferea de multă vreme de o boală gravă și, deși la un moment dat se vorbea despre faptul că tratamentul urmat la Viena a dat roade, boala l-a răpus.

A fost considerat „traseist” în politica românească, deşi a respins mereu această etichetă și a argumentat mai ales prin faptul că a rămas în permanență pe partea dreaptă a zonei politice, informează voceatransilvaniei.ro.

În ultimii 25 de ani, a fost membru a zece partide politice. A trecut pe rând pe la Partidul Alianţa Civică, PL `93, PNL, PNL-CD, UFD, Acţiunea Populară, PDL, din nou PNL şi, în ultimul an, PLR. O scurtă perioadă acesta a fost şi parlamentar independent.

1 comentariu la “UPDATE ALDE, gafă de zile mari. A anunțat din GREȘEALĂ moartea deputatului Bot/Doliu în Parlamentul României

  1. Pai gafa asta e a ALDE, sau a idiotilor aia din presa locala ??? Sper din suflet ca nu achesati in acest mod la solidaritatea de breasla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *