Skip to content
Politică

UPDATE: Alegeri TNL. Mara Mareș, unsă șefă a tineretului liberal

adevarul.ro

UPDATE 19:45

După renumărarea voturilor exprimate în turul II al alegerilor pentru funcția de președinte al TNL, Mara Mareș a fost desemnată noul lider al tineretului liberal, cu un scor de 545 de voturi din totalul de 1052 de voturi exprimate.

Contracandidatul ei, fostul deputat ieșean Radu Surugiu a obținut doar 496 de voturi. 1145 de delegați ai organizațiilor de tineret ale PNL s-au adunat duminică, 22 octombrie, la Palatul Parlamentului pentru a-și alege noua conducere a organizației. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris deputații Mara Mareș și Glad Varga, ca și fostul parlamentar Radu Surugiu. Alegerea președintelui PNL s-a făcut în două tururi.

UPDATE 19:05

Alegerile din TNL sunt în măsură să încingă spiritele în rândul tinerilor liberali. În ciuda unui avans considerabil înregistrat în primul tur (513 voturi), Mara Mareș pare să fi terminat muniția pentru a se distanța în mod incontestabil în fața contracandidatului Radu Surugiu.

Al doilea scrutin organizat în cadrul Congresului de alegeri a oferit un scor de 518 voturi pentru Mareș și 462 pentru contracandidatul acesteia, dar rezultayul a fost contestat recurgându-se la renumărarea voturilor. Congresul a început duminică 22 octombrie, la ora 12, iar după 7 ore organizația de tineret a PNL nu avea încă un președinte consfințit.

Al treilea candidat înscris în cursa pentru președinția TNL, deputatul Glad Varga, a părăsit competiția internă cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. „Vă mulțumesc pentru sustinere. A fost o competiție din care am învățat multe. TNL e pentru mine mai mult decât o organizație: TNL e pentru mine un proiect. Când privim TNL strict ca pe o organizație, riscăm să respectăm structura mai mult decât ideile, ierarhia mai mult decât principiile. De aceea spun că TNL e pentru mine un proiect. Un proiect implică dinamism, energie și dezbatere. Și mai ales multă-multă muncă”.

Știrea inițială

Tinerii liberali vor trebui să mai voteze încă o dată pentru a alege președintele oragnizației TNL, rezultatul primului tur fiind: Mara Mareș – 513 voturi, Radu Surugiu – 349, Glad Varga -212.

Bătălia finală se va da între Mareș și Surugiu, cei doi urmând să mai treacă pintr-un nou tur de foc al votului exprimat de 1145 delegați ai organizațiilor de tineret venite la palatul Parlamentului pentru alwegerea unei noi conduceri la nivel național.

Între timp, zvonistica referitoare la ajutorul dat de unii seniori în această competiție internă a tineretului liberal a agiat din nou apele în partid, Mareș mizând pe susținerea președinbtelui de la seniori, Ludovic Orban, Surugiu fiind favoritul unei grupări strânse în jurul fostului deputat PNL Mihai Voicu, în vreme ce Glad Varga a fost favoritul adepților lui Cristian Bușoi, după cum dezvăluie antena3.ro.

„Nu s-au înregistrat incidente la vot. Mara și Radu intră în turul II. Abia după alegerea președintelui se va vota și pentru restul funcțiilor de conducere”, a explicat, pentru PSNews.ro, copreședintele TNL, deputatul Sorin Moldovan.

La Congresul Național de alegeri al noii conduceri a TNL au fost prezenți președintele formațiunii politice, Ludovic Orban, președintele PNL București, Cristian Bușoi, secretarul general al partidului, deputatul Robert Sighiartău, ca și deputatul Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *