Skip to content
Europa

UPDATE. Alertă cu bombă în zona Arcului de Triumf din Paris

wikimedia.org

UPDATE. Verificările au vizat în principal staţia de metrou Charles-de-Gaulle-Étoile. În urma controalelor forţelor de ordine, alerta de securitate s-a încheiat la ora 17.15 (18.15, ora României). „Incidentul s-a încheiat, traficul va fi reluat progresiv„, a confrmat RATP, compania care administrează transportul public din Paris.

____________________________________________________________________________

Zona Arcului de Triumf și a bulevardului Champs-Elysées din Paris a fost evacuată marți după-masă, în urma unei alerte cu bombă, scrie BFM. Poliția și echipe de geniști au sosit la fața locului.

În zonă a fost raportat un colet suspect, iar echipele de intervenție iau măsuri pentru a se asigura că orice pericol este îndepărtat, mai scrie site-ul menționat. Potrivit Digi24, transportul a fost deviat, metroul nu mai oprește în zonă.

Incidentul are loc într-o perioadă tensionată, provocată de protestele lumii musulmane după declarațiile președintelui Emmanuel Macron legate de caricaturile cu Mahomed și înăsprirea controlului asupra organizațiilor islamiste de pe teritoriul Franței. Totul a fost declanșat de uciderea profesorului Samuel paty de către un tânăr islamist, după ce profesorul le arătase elevilor săi caricaturile cu profetul Mahomed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *