PSnews

Recent

UPDATE Alertă pe Marea Neagră: ambarcațiune suspectă cu MIGRANȚI

greekreporter.com

UPDATE 19:47

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, cu multe persoane la bord.

Ambarcaţiunea se afla la aproximativ 32 mile marine Est Midia şi se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, transmite Digi24.ro.

Ţinta a fost confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord.

Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu 2 nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a cerut sprijinul Marinei Militare care a participat cu o nava de intervenţie aflată în zonă.

De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol.

În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol.

————————

Este alertă marți după-amiază pe Marea Neagră. O ambarcațiune suspectă conținând migranți a intrat pe radarul polițiștilor de frontieră.

Două nave au fost trimise să intercepteze ambarcațiunea depistată la aproximativ 32 de mile marine (peste 59 de kilometri) de Midia, informează Digi24, precizând că barca este în pericol, din cauză că plutește în derivă, în condiții de vânt puternic.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi