Skip to content
Politică

UPDATE Alina Gorghiu a ajuns la Curtea de Apel. În ce dosar este audiată

Copreședintele Partidului Național Liberal Alina Gorghiu a ajuns în această dimineață la Curtea de Apel unde este audiată cel mai probabil în calitate de martor în dosarul lui Mihail Vlasov, potrivit realitatea.net.

Amintim că procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că i-a dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un anumit proiect de act normativ. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Mihail Vlasov va fi judecat pentru dare de mită.

În cadrul actului de sesizare a instanţei, apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache.

Alina Gorghiu este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului,act normativ care a fost promovat la presiunea lui Mihail Vlasov, potrivit rechizitoriului întocmit în cazul fostului şef al CCIR.

Se observă faptul că deputaţii semnatari ai proiectului sunt reprezentanţi ai unor grupuri politice diferite, inclusiv reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Scopul era acela ca iniţiatorii să-şi convingă colegii de formaţiune politică să susţină proiectul care, teoretic, ar fi avut şanse de a fi adoptat, iar pe de altă parte, să confere în spaţiul public o aparenţă de neutralitate privind originea iniţiativei„, potrivit rechizitoriului DNA.

Alina Gorghiu a făcut câteva declarații la ieșirea de la Curtea de Apel București

„Imi pare rau ca o initiativa parlamentara semnata de parlamentari este subiectul unui asemenea proces pentru ca altii, Dumnezeu sa ii odihneasca, au inteles sa faca si alte lucruri in cauza. Nu stiu daca e adevarat sau nu, este obiectivul instantei sa afle adevarul. Eu mi-am facut datoria, am depus marturia, va urez succes!”, a declarat Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *