Skip to content
Politică

UPDATE „Am aflat cât de corupt sunt” / Festival de audieri la DNA: trei nume grele au făcut potecă

www.ziuaconstanta.ro

UPDATE 13:17

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a precizat vineri, după ce a fost audiat la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat şi de spălare de bani în dosarul „Microsoft 3”.

„Am aflat cât de corupt sunt. Mi-au mai adus la cunoştinţă (procurorii – n.r.) încă o acuzaţie, de spălare de bani, tot în dosarul Microsoft, asta este o poveste fără sfârşit”, a declarat Dinu Pescariu la ieşirea din DNA, preluat de Agerpres.

Întrebat cum comentează faptul că este cunoscut ca principalul denunţător în dosarul „Microsoft” şi tot acest caz îl „îngroapă”, fostul tenisman a arătat că este „frustrant”. „N-are cum să mă îngroape, fiindcă adevărul e de partea mea aici. Putea să mă îngroape la început. Acum nu are cum să mă îngroape; acum doar îmi urâţeşte viaţa”, a spus Dinu Pescariu.

În acest dosar, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, este acuzat de abuz în serviciu, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică – de instigare la abuz în serviciu, iar Călin Tatomir – de complicitate la abuz în serviciu.

———————————

A fost festival de audieri vineri dimineață la DNA: trei nume grele au făcut potecă spre sediul central al Direcției Naționale Anticorupție.

Astfel, au fost prezenți regele asfaltului Nelu Iordache, patronul Romstrade (denunțător în diverse dosare penale, dar și inculpat în speța „Transalpina”), Dinu Pescariu (acuzat că ar fi fost cărăușul banilor în escrocheria Microsoft) și Claudiu Florică (fost director al Fujitsu Siemens România (deopotrivă denunțător și inculpat în dosarele Microsoft, la fel ca Pescariu), scrie DCnews.ro.

Amintim că Roberta Anastase a fost audiată joi la DNA, în calitate de martor, nedorind să ofere detalii despre cauza în care a fost chemată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *