Skip to content
Politică

UPDATE/ Amânare pe bandă rulantă pentru Dragnea/ Își roade unghiile de nerăbdare

libertatea.ro

UPDATE 14:05

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat o decizie cu privire la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membrii ai Guvernului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a fost amânat de către CCR pentru data de 4 mai.  Potrivit unor surse judiciare, unul dintre motivele amânării pronunțării ar fi fost lipsa cvorumului de ședință, citate de  agerpres.ro

 


 

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, își roade unghiile de nerăbdare: îi va face Curtea Constituțională a României (CCR) drum liber spre Palatul Cotroceni?

Șeful Camerei Deputaților așteaptă joi verdictul CCR cu privire la constituționalitatea Legii nr. 90/2001 care le interzice condamnaților să facă parte din Guvern.

În acest context, al treilea om în stat a fost întrebat – tot miercuri – la Parlament dacă are ambiții să devină premier, apoi să candideze în 2019 pentru funcția de președinte al României. În replică, Liviu Dragnea a dat de înțeles că nu are intenția de a îl înlocui pe prim-ministrul de jure Sorin Grindeanu. Cât privește ipoteza prezidențialelor, liderul PSD a declarat: „Nici nu m-am gândit să candidez, nici nu m-am gândit să nu candidez”.

„Despre decizia CCR – să vedem întâi dacă se adoptă astăzi. Aș prefera să vorbim după ce se adoptă. În ceea ce privește intenția mea de a deveni prim-ministru – am spus-o și o repet: susțin în continuare pe premierul Grindeanu și susțin în continuare programul de guvernare. Principalul meu obiectiv este ca programul de guvernare să se implementeze în fiecare articol, în fiecare domeniu, pentru că asta este cel mai important de spus. Restul sunt jocuri politice. Nu am alte preocupări acum. Cel mai important este ca programul de guvernare să se implementeze. Până în 2019 mai este cale lungă. Nu am aceasată preocupare acum: nici nu m-am gândit să candidez, nici nu m-am gândit să nu candidez (la Președinție – n.r.). Vă spun foarte sincer”, a detaliat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *