Skip to content
Politică

UPDATE Ambasadorul României la Londra, despre zborurile anulate: Ce treabă am eu?

activenews.ro

UPDATE 17:54

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu are cunoştinţă de situaţia românilor de pe aeroportul din Luton, dar că rolul ambasadei este relaţionarea cetăţenilor cu autorităţile, nu cu „meteorologia”.

Ambasadorul Dan Mihalache a declarat că este la Cardiff şi nu are cunoştinţă de situaţia românilor din aeroportul din Londra.

Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni a căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? „, a declarat Dan Mihalache, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă oamenii, care stau de şapte ore pe aeroport, fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns: „Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”.

———————————————

Zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra au fost oprite, sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile, astfel că pasagerii îmbarcaţi inclusiv spre destinaţiile din România sunt nevoiţi să aştepte.

Ne pare foarte rău, nu este decizia noastră, este decizia aeroportului, acestea sunt regulile”, a transmis echipajul unui avion al companiei Wizz Air care se pregătea să decoleze, sâmbătă, spre Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.ro

„Vă rugăm să aveţi răbdare şi să aşteptaţi puţin, ne pare foarte rău, dar suntem cu mâinile legate”, a mai transmis echipajul avionului blocat la sol, reiese din postarea unuia dintre pasagerii români pe o reţea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *