Skip to content
Politică

UPDATE Ambasadorul SUA și ministrul Justiției, a treia întâlnire din mandatul lui Toader

cluju.ro

UPDATE 10:37

La plecarea de la Ministerul Justiției, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a spus că a fost vorba despre o „întâlnire fructuoasă și completă” cu ministrul Tudorel Toader și că în cursul zilei cele două părți vor redacta o declarație comună, în care vor fi detaliate discuțiile, scrie România Liberă.

„Am discutat despre viziunea și responsabilitățile lui Tudorel Toader, ca ministru. Discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare, am făcut schimb de informații și păreri. Abia aștept să lucrez mai departe cu ministrul și Guvernul”, a afirmat ambasadorul.

————————————

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, și ministrul Justiției, Tudorel Toader, au marți a treia întâlnire de la începutul mandatului celui din urmă până în prezent.

Amintim că ministrul Toader a anunțat luni seară la Antena 3 că se va întâlni cu ambasadorul Klemm marți dimineață. Declarația a fost făcută în contextul îngrijorărilor exprimate de către diplomatul american cu privire la proiectul de modificare a legilor justiției.

„Poate (că este îngrijorat – n.r.) de faptul că în proiectul de modificare a legilor justiţiei nu am propus sistemul cel mai democratic, din Statele Unite, prin care procurorul general este numit de către Senat. Și atunci, dacă este să spulberăm îngrijorarea, mă gândesc să propun și eu ca procurorul general din România să fie propus de către Senat, să avem o echivalență a procedurilor și să tindem și noi spre același standard de democrație”, a subliniat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *