Skip to content
Politică

UPDATE/ Amenințare cu BOMBĂ la două licee din România. SRI: Suntem la fața locului!

www.sighisoara.ro

UPDATE 10:00

Prefectura Dâmboviţa a transmis un comunicat în care precizează:

„Instituția Prefectului-județul Dâmbovița informează că, în această dimineață a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au fost invitate la negocieri în municipiul Târgoviște. În caz contrar, două licee din Târgoviște – Colegiul Național ”Constantin Carabela și Liceul de Artă ”Bălașa Doamna” – urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv. S-a intervenit conform procedurilor în vigoare de către forțele specializate ale Direcției Județene de Informații Dâmbovița, D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.Recomandăm ca cetățenii să-și păstreze calmul și să nu intre în panică întrucât autoritățile competente sunt în teren și derulează activități specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ. Precizăm că au fost întrerupte cursurile în cadrul celor două licee, pe timpul desfășurării acestor verificări.”

UPDATE 9:23

Sute de elevi si cadre didactice de la doua licee din Targoviste au fost evacuati, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineata, dupa ce inspectoratele de politie si jandarmi au primit alerte ca in cele doua unitati de invatamant au fost amplasate bombe, anunta News.ro.

Este vorba despre Colegiul National „Constantin Carabella” si Liceul de Arta „Balasa Doamna” din Targoviste.

————————————–

Este panică la Liceul Carabella din Târgoviște ! Zeci de polițiști, mascați, pompieri și lucrători SRI sunt acum în zona liceului, din cauza unei amenințări cu bombă. Alarma s-ar fi dat de dimineață.

Oamenii legii au luat măsura de evacuare a zonei iar elevii au fost trimiși acasă. Surse din cadru profesorilor au confirmat că ar fi vorba de un apel prin care se anunța un atac cu bombă la Liceul Carabella din Târgoviște.

”Suntem prezenți la un liceu din Târgoviște la solicitarea poliției. Poliția a primit un apel anonim de amenințare cu bombă și ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fața locului și întreprindem toate măsurile standard”, a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI pentru PSNEWS.RO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *