Skip to content
Politică

UPDATE ANAF a publicat lista românilor cu datorii de peste 1.500 de lei. Vezi dacă eşti printre ei DOCUMENT

UPDATE 20:36
Citiţi, în cele ce urmează, ce politicieni şi afacerişti cunoscuţi se află pe lista datornicilor publicată, joi, de către ANAF.
Românul cu cea mai mare restanță la bugetele de stat, pe persoană fizică, este primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, cu o datorie restantă de 232 de milioane de lei la data de 31 martie 2016, potrivit listei publicate luni de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Pe locul doi se află Florin Mateiu, din orașul Victoria, cu o datorie totală de aproximativ 102 milioane de lei, iar pe locul trei este Bogdan Mihai Ciortea, din Cluj Napoca, cu 21,7 milioane de lei.

Pe lista ANAF cu restanțe la stat se mai află George Becali și Silviu Prigoană, cu aproape patru milioane de lei fiecare, dar și omul de afaceri Cristian Țânțăreanu cu 2,7 milioane lei. Fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici figurează cu o datorie de 73.702 lei, iar Daciana Sârbu, cu aproximativ 48.000 de lei, relatează Agerpres.

ANAF a publicat luni lista cu persoane fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, și neachitate până în prezent. Aceasta conține 187.230 de contribuabili, care totalizează obligații fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activități economice independente sau profesii libere.

Potrivit instituției, din totalul restanțelor se pot recupera, la această dată, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%).

ANAF a publicat, deja, listele cu contribuabilii mari, mijlocii și mici care figurează cu restanțe la stat la data de 31 martie 2016.

La categoria contribuabili mari, pe listă sunt 186 de entități, cu restanțe totale de 2,6 miliarde de lei. Din total, 769 de milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.

Contribuabilii mijlocii, 2.486, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care 316 milioane de lei reprezintă sume contestate.

A treia listă publicată de ANAF conține contribuabili mici și instituții publice, în număr total de 144.829, care înregistrează obligații fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezintă arierate nerecuperabile.

————-
Lista persoanelor fizice care aveau datorii fiscale mai mari de 1.500 lei la data de 31 martie 2016 a fost publicata luni de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Lista contine numele a 187.230 de persoane fizice ale caror restante fiscale insumeaza 3,4 miliarde de lei, datorii rezultate din activitati economice independente sau profesii libere, informeaza Ministerul Finantelor, intr-un comunicat. Lista poate fi consultata aici.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta data circa. 2,3 miliarde lei. Situatia juridica a restului de creante de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fara bunuri sau venituri urmaribile, existenta unor hotarari judecatoresti de suspendare a executarii silite, etc) opreste ANAF de la initierea sau continuarea masurilor de executare silita, se arata in comunicatul citat de Hotnews.

Conform Codului de procedura fiscala, „obligatii fiscale restante” inseamna:

a) obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata;

b) diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata.

Potrivit Ministerului Finantelor, „fac obiectul publicarii doar creanțe fiscale prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penala, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *