Skip to content
Politică

UPDATE Andreea Cosma, PRIMA reacție/ Lovitură pentru DNA: Mircea și Vlad Cosma, rejudecați

Romania TV
" "

UPDATE 17:24

Redăm minuta integrală a ICCJ:

" "
" "

„1153/1/2017 Cu majoritate: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de inculpații Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru și Cosma Mircea împotriva sentinței penale nr.978 din data de 01 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, în dosarul nr.1547/1/2014. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin.(3) Cod procedură penală cheltuielile ocazionate de soluţionarea apelurilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru și Cosma Mircea rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală onorariile cuvenite apărătorilor desemnați din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleși pentru apelanții intimați inculpați, în sumă de câte 90 lei, se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 26 martie 2018. Cu opinia separată, în sensul admiterii apelului inculpatului Cosma Vlad Alexandru numai sub aspectul constatării incidenţei art. 19 din OUG nr. 43/2002 şi a respingerii apelurile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan și Cosma Mircea”.

———————————

UPDATE 16:57

Deputata Andreea Cosma a avut o primă reacție după decizia de la Înalta Curte, de rejudecare a dosarului lui Vlad şi Mircea Cosma.

„Sunt foarte emoționată și nu știu ce să spun. Dumnezeu a făcut dreptate și salut judecătorii de la Înalta Curte că au luat în considerare acele lucruri pe care noi am avut curajul să le dezvăluim și mulțumim tututor celor care ne-au susținut. Atâta timp cât Parchetul General face cercetări la Inspecția Judiciară, au fost foarte mulți martori chemați, toată opinia publică a fost impresionata și ne-a felicitat, din acest moment cetățenii României au din nou încredere în justiția din România”, a declarat Andreea Cosma la Antena 3.

————————————————

UPDATE 16:34

Instanţa a decis, luni, rejudecarea dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare.

Decizia de rejudecare a procesului a fost luată luni de Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

—————–

Este o zi plină de emoții pentru bărbații familiei Cosma, întrucât magistrații instanței supreme urmează să pronunţe luni decizia în dosarul lor.

Amintim faptul că Mircea și Vlad Cosma sunt acuzați de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean, conform Digi24.ro.

Pronunţarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care este definitivă, a fost amânată până acum de trei ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *