Skip to content
Meteo

UPDATE ANM a prelungit codul galben de ceață în patru județe

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit sâmbătă atenţionările Cod galben de ceaţă pentru judeţele Botoşani, Suceava, Galaţi şi Bistriţa-Năsăud.

" "
" "

Potrivit ANM, până la ora 14:00, în judeţele Galaţi, Botoşani şi Suceava (zona joasă) se va semnala local ceaţă, care va determina reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 13:00, va fi ceaţă în zona joasă a judeţului Bistriţa-Năsăud, unde vizibilitatea se va reduce sub 200 de m şi, izolat, chiar sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Știre inițială

Traficul rutier este îngreunat, sâmbătă dimineaţă, pe DN 79, în judeţul Bihor, din cauza ceţii dense care reduce vizibilitatea sub 50 de metri, în timp ce pe DN 1H, în zona localităţii Şinteu, se intervine cu material antiderapant întrucât şoseaua este alunecoasă.

Ceaţă este semnalată pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Ialomiţa, Calăraşi, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Constanţa, anunţă Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţă, se circulă în condiţii de ceaţă densă pe DN 79, pe tronsonul kilometric 105-110, între localităţile Nojorid şi Leş, judeţul Bihor, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri.

De asemenea, pe DN 1H, în zona localităţii Şinteu, circulaţia se desfăşoară în condiţiile unui carosabil alunecos. Se acţionează cu material antiderapant.

Totodată, este semnalată ceaţă pe mai multe artere rutiere din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Ialomiţa, Calăraşi, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Constanţa, vizibilitatea fiind sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă este necesar, să le facă numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să aibă o conduită preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *