Skip to content
Politică

UPDATE Anunț de ULTIMĂ ORĂ/ Bucureștenii, front comun după tragedia de la metrou

timisoaraonline.ro

UPDATE 10:28

Montarea sistemelor de siguranţă pentru călătorii care circulă cu metroul ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la audierile din comisiile reunite de buget-finanţe, cu ocazia dezbaterii proiectului de buget al MT aferent anului viitor.

„Este o preocupare foarte urgentă a noastră de a identifica sumele necesare pentru a monta aceste sisteme. Estimez că începând cu trimestrul II al anului 2018 vom începe să montăm şi asemenea sisteme”, a spus şeful de la Transporturi, potrivit Antena 3

—————————–

Şocaţi de crima de la metrou, peste 25.000 de bucureşteni au semnat deja o petiţie prin care cer montarea unor scuturi anti-suicid la marginea peroanelor.

Mai exact, este vorba despre acei pereţi transparenţi, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie.

De asemenea, bucureştenii îşi doresc la metrou camere de supraveghere performante, pentru ca persoanele periculoase să fie identificate mai uşor.

Primăria Capitalei spune că susţine aceste cereri, însă nu poate monta scuturile de siguranţă, întrucât Metrorex este în administrarea Ministerului Transporturilor, informează Antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *