Skip to content
Politică

UPDATE Ar putea fi eliberat / Un fost ministru a ținut „cursuri de analfabetizare” după gratii (VIDEO)

meetology.com

UPDATE 16:12

Fostul ministru al Afacerilor Externe Adrian Severin ar putea fi eliberat condiționat din închisoare.

Totuși, hotărârea luată luni de către Judecătoria Sectorului 5 nu este definitivă, putând fi atacată de către DNA, informează Digi 24.

—————————

Vedeți în rândurile de mai jos faza zilei: un fost ministru a ținut „cursuri de analfabetizare” după gratii.

Este vorba despre cel care a deținut portofoliul Externelor în guvernarea CDR (1996-1997), apoi postul de europarlamentar între 2007 și 2014 – l-am numit pe Adrian Severin. Hilara declarație, în schimb, îi aparține avocatei ex-ministrului, Alexandra Dogaru. Ea a vorbit luni despre cererea de eliberare condiționată formulată de către fostul guvernant, argumentând că acesta a executat o treime din pedeapsa de patru ani primită în 2016 pentru corupţie, astfel că acum are dreptul să ceară să fie pus în libertate. Solicitarea lui va fi judecată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5, relatează Digi24.ro.

În documentele depuse la instanță, Adrian Severin susține că întrunește condițiile cerute de lege, respectiv un comportament bun în detenție, dar și executatea a cel puțin o treime din pedeapsă.

„A fost o persoană disciplinată. Deși a scris lucrări științifice, dar nu a beneficiat de reducerea fracțiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deținere. Considerăm că prin prelungirea detenției nu s-ar face niciun bine omenirii”, a declarat luni avocatul Alexandra Dogaru.

Ea a argumentat că Adrian Severin este profesor universitar și este așteptat la universitate pentru a-și ține cursurile.

Întrebată ce cursuri a ținut Adrian Severin în spatele gratiilor, jurista a răspuns că a fost vorba despre „cursuri de analfabetizare” și învățare a limbii române, conferințe, dezbateri, precum și contribuții la revista penitenciarului.

Vedeți AICI înregistrarea video cu declarația celei care îl apără în instanță pe Severin.

1 comentariu la “UPDATE Ar putea fi eliberat / Un fost ministru a ținut „cursuri de analfabetizare” după gratii (VIDEO)

  1. Evident ca trebuie scos din închisoare. Dacă mai continua sa facă cursuri de analfabetizare va dați seama în ce hal vor ieși deținuții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *