UPDATE – Aripa armată a Hamas a anunţat că a lansat operaţiunea „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului

masini în foc
Sursa foto: facebook

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. „Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza, scrie AFP. Ministrul israelian al Apărării afirmă că Hamas a făcut o mare greşeală.

UPDATE

„Hamas a făcut o greşeală importantă în această dimineaţă. Suntem în stare de război”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, în cadrul unui briefing de presă.

Ultimele cifre indică un număr de peste o sută de răniţi.

Ambasadele Franţei şi SUA au condamnat atacurile Hamas.

UPDATE

„Suntem supuşi unui atac masiv dinspre Fâşia Gaza. În prezent, există 21 de confruntări active în sudul Israelului. Întreaga regiune sudică este închisă circulaţiei civile”, a mai spus el.

În timp ce operaţiunea „Potopul de la Al-Aqsa” a fost lansată de aripa armată a Hamas, sute de locuitori din Gaza au fugit în zonele limitrofe Israelului, în aşteptarea unei posibile represalii din partea statului evreu.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: