Skip to content
Politică

UPDATE Atac armat la Strasbourg: O persoană a fost ucisă şi alte zece rănite. Atacatorul este căutat în continuare

news.ro

UPDATE 22:00

O persoană a fost ucisă şi alte zece au fost rănite într-un atac armat la Strasbourg, în apropierea locului în care se desfăşoară târgul de Crăciun. Autorul atacului armat a fost identificat, a anunţat prefectura din Bas-Rhin, iar secţia antiteroristă a Parchetului Parisului, în relaţie cu Parchetul Strasbourgului, evaluează situaţia, relatează Le Figaro. Forţele de ordine s-au mobilizat la Strasbourg, iar ministrul francez de Interne Christophe Castaner urmează să meargă la faţa locului, relatează Le Figaro.

UPDATE – Atacatorul a fost identificat şi căutat în continuare; secţia antiteroristă a Parchetului Parisului evaluează situaţia

Autorul atacului armat de la Strasbourg, soldat cu un mort şi zece răniţi, a fost identificat, a anunţat prefectura din Bas-Rhin, iar secţia antiteroristă a Parchetului Parisului, în relaţie cu Parchetul Strasbourgului, evaluează situaţia, relatează Le Figaro.

Martori au declarat pentru AFP că au auzit mai multe focuri de armă către ora locală 20.00 (21.00, ora României). Mulţimea care se afla pe străzi s-a grănit să plece de pe aceste străzi.

”Am auzit mai multe focuri de armă, trei poate, şi am văzut mai multe persoane fugind. una dintre ele a căzut, nu ştiu dacă s-a împiedicat sau a fost atinsă. Oamenii din bar au strigat «închide, închide», iar barul s-a închis”, a declarat un martor contactat de AFP, care s-a închis în locuinţa sa.

Un bărbat a deschis focul în centrul oraşului, pe rue des Orfèvres, tirurile au atins mai multe persoane, iar cele 11 victime au fost evacuate către Centrul Spitalicesc Strasbourg, anunţat prefectura din Bas-Rhin, precizând că centrul operaţional departamental a fost activat la sediul său.

UPDATE – Un mort şi opt răniţi la Strasburg le-a spus Macron parlamentarilor puterii la o reuniune la Palatul Élysée

Forţele de ordine s-au mobilizat la Strasbourg, iar ministrul francez de Interne Christophe Castaner urmează să ducă la faţa locului, după ce o persoană a fost ucisă, iar cel puţin alte opt rănite, relatează Le Figaro.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, informat în timp real cu privire la ”evenimentele” de la Strasbourg, a hotărât să scurteze reuniunea în curs şi doreşte ca ministrul de Interne să se ducă la faţa locului, a anunţat Palatul Élysée într-o primă reacţie.

Castaner este însoţit de către primarul Strasbourgului Roland Ries, care se afla la Paris.

”Urmăresc situaţia de la centrul de supraveghere al Ministeruluide Interne împreună cu Laurent Nunez. Serviciile noastre de securitate şi salvare sunt mobilizate”, a anunţat ministrul pe Twitter.

Macron i-a primit marţi seara pe parlamentari din cadrul majorităţii la Palatul Élysée. El a fost informat în cursul reuniunii de către consilieri cu privire la incidentul de la Strasbourg.

Știrea inițială

O persoană a fost ucisă şi alte nouă au fost rănite într-un atac armat la Strasbourg, în apropierea locului în care se desfăşoară târgul de Crăciun.

Mai multe focuri de armă s-au auzit în centrul oarşului Strasbourg, către Grand Rue, în apropiere de piaţa de Crăciun, potrivit şefului Eurométropole de la Strasbourg, citat de France Bleu Alsace.

Poliţia evacua persoane din centrul oraşului şi i-a a trimis pe cei prezenţi în piaţă să se adăpostească.

”Planul alb” a fost declanşat în spitalele de la Strasbourg, a declarat CHU Strasbourg pentru franceinfo, care pecizează că este vorba despre un plan de urgenţă al serviciilor de urgenţă în caz de atentat, epidemie sau catastrofă naturală.,informează news.ro

Prefectura regiunii Grand Est şi Bas-Rhin a anunţat, pe contul de Twitter, un ”eveniment în curs” şi îndeamnă ”să nu se răspândească zvonuri false”.

Prefectura cere să se evite ”sectorul sediului central al poliţiei”.

Ministerul de Interne evocă, pe Twitter, un ”eveniment grav în domeniul securităţii publice la Strasbourg” şi îndeamnă ”locuitorii să rămână acasă”.

Primarul din Strasbourg, Roland Ries, le cere locuitorilor să rămână acasă. ”Mă rog şi mă gândesc la victime”, afirmă el pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *