Skip to content
Internațional

UPDATE Atentat în Sri Lanka în timpul slujbei Paștelui catolic. Bilanțul morților a crescut la 207

News.ro

UPDATE 14: 13

Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane, potrivit News.ro.

„Guvernul a decis blocarea tuturor platformelor online cu scopul de a împiedica propagarea de informaţii incorecte şi false. Aceasta este doar o măsură temporară”, a indicat preşedinţia într-un comunicat.

Tototdată, ministerul Apărării din Sri Lanka a decretat, duminică, stare de asediu de 12 ore, începând de la ora locală 18.00 (12H30 GMT) după atentate. Starea va fi valabilă până luni, la ora locală 6.00.

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi.

Preşedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat „tristeţea” şi „oroarea” în faţa seriei de explozii din Sri Lanka, afirmând că Uniunea Europeană este gata să sprijine.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac „abonimabil asupra credincioşilor”, iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat „îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte”.

Premierul britanic Theresa May a condamnat „actele de terorism (…) cu adevărat îngrozitoare. „Trebuie să ne unim pentru ca nimeni să nu îşi mai practice credinţa în frică”, a adăugat ea pe Twitter, adresând „cele mai sincere condoleanţe” tuturor persoanelor afectate.

 

—————————————————————————————————————————————–

UPDATE 14:11

Bilanţul exploziilor la hoteluri şi biserici din Sri Lanka a crescut la 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, au anunţat surse medicale, precizând că numărul victimelor este în continuă creştere. Cel puţin 35 de cetăţeni străini sunt printre victime.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, duminică, la solicitarea News.ro, că Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autorităţile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate.Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, condoleanţe tuturor celor afectaţi de atacurle din Sri Lanka şi a afirmat că ” trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei”.

———————————————————————————————————————————–

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, potrivit news.ro.

„Există multe persoane rănite, dintre care multe în stare critică”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, care a adăugat că 254 de persoane au fost internate la spitalul din Colombo.

Potrivit acestei surse, cel puţin 64 de persoane au murit la Colombo, 67 de persoane la biserica din Negombo şi alte 25 la biserica de la Batticaloa.

Exploziile au avut loc la trei biserici, dar şi la hotelurile de lux The Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury din capitala Colombo.

În biserici se celebra slujba de Paştele catolic.

Embedded video

Două deflagraţii s-au produs la biserica Sfântul Anton din Colombo şi la biserica Sfântul Sebastian din Negombo, localitate situată la nord de capitală.

Exploziile au avut loc aproape simultan. Prima a fost anunţată la biserica din Colombo, urmată de cea de la Negombo şi de una de la Batticaloa, la 250 de kilometri de Colombo.

Deocamdată, nu se ştie cauza celor şase explozii şi nimeni nu a revendicat vreun atentat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *