Skip to content
Politică

UPDATE Atentat ISIS în New York: 8 persoane au murit/ Mesajul lui Iohannis

worldatlas.com
" "

UPDATE 10:34

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm atentatul terorist de la New York şi a transmis un mesaj de condoleanţe pentru cei care şi-au pierdut viaţa în această tragedie.

" "
" "

Doresc să transmit, în numele României și al poporului român, condamnarea fermă a atacului terorist de la New York de aseară, care a produs victime — morți și răniți„, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, în deschiderea Conferinței femeilor francofone.

El a transmis condoleanțe familiilor celor decedați și urări de însănătoșire grabnică celor răniți, potrivit realitatea.net

România este deplin solidară cu SUA, partenerul nostru strategic, în aceste momente grele și își reafirmă hotărârea de a continua să acționeze alături de acestea cu toate mijloacele disponibile pentru combaterea terorismului care nu poate fi prin nimic justificat„, a adăugat președintele Iohannis.

Reamintim că şoferul unei camionete a lovit bicicliști și trecători marți în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care șase străini, și rănind alte 11, în primul atentat comis la New York după 2001; printre cele opt persoane decedate se află cinci argentinieni și un belgian, după cum au indicat autoritățile de la Buenos Aires și Bruxelles.

—————————–

Atac terorist în Manhattan, New York, marți seară. Un bărbat a lovit mai multe persoane cu o dubă, ulterior fiind arestat de polițiști. Atentatul s-a soldat cu 8 morți și 11 răniți.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în atac se află 5 turişti din Argentina şi unul din Belgia, relatează Digi24.ro

Atacatorul este Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani, care a ajuns în Statele Unite acum 10 ani. În camioneta folosită în atac, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat şi una cu bile de vopsea, dar şi o scrisoare în care bărbatul susţine că acţionează în numele organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *