Skip to content
Politică

UPDATE/ Audieri alegeri prezidențiale 2009. Kovesi, un nou refuz

cotidianul.ro

UPDATE 13:35

Comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009 a decis, luni, sesizarea Ministerului Justitiei cu privire la refuzul sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, de a participa la audieri, si sa ii solicite sa raspunda in scris daca a fost prezenta acasa la Gabriel Oprea in noaptea alegerilor, anunta news.ro. 

UPDATE 11:10

Așteptată la audierile Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, Laura Codruța Kovesi a trimis o scrisoare în care a precizat că nu se va prezenta în Parlament, informează Dcnews.ro

UPDATE 9:23

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat duminică seară speranța că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu va mai sfida Parlamentul şi că se va prezenta luni în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, unde a fost invitată pentru a treia oară.

„Poate nu mai sfidează, poate n-a ştiut că poate să vină, dar acum, după decizia Curţii Constituţionale, poate va avea o altă abordare. (…) Curtea Constituţională a spus un lucru foarte important: că, totuşi, nu există motive să nu vii la o comisie de anchetă parlamentară. Această comisie este o instituţie foarte importantă. Vorbim de cea mai legitimă instituţie a acestei ţări”, a declarat Dragnea la România TV, citat de Mediafax.

Solicitat să comenteze posibilitatea de a-i fi „fabricate dosare”, Liviu Dragnea a dat asigurări că nu a „spălat bani” şi nu a făcut nicio infracţiune.

„N-am furat nimic, n-am omorât pe nimeni, n-am violat pe nimeni, n-am spălat bani, n-am făcut nicio infracţiune. Totuşi, mă gândesc că există un Dumnezeu sus şi există o limită. Sper ca cei din vechile clanuri din anumite instituţii să înţeleagă că este suficient. Eu aşa sper şi îmi doresc: ca toată lumea să înţeleagă că e suficient. Dacă nu vor să înţeleagă, atunci la război ca la război!” a exclamat președintele Camerei Deputaților.

—————–

Laura Codruța Kovesi (procurorul-șef al DNA) este așteptată luni pentru audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

„A intervenit decizia CCR care spune că, în baza principiului colaborării între instituții, persoanele care exercită o funcție într-o instituție publică ce nu se află sub control parlamentar sunt obligate să vină. De aceea cred că este datoria noastră să reiterăm această invitație”, a declarat săptămâna trecută președintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea, amintește Agerpres.

Oana Florea a subliniat că, în cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiției, fie face plângere penală șefei DNA, care a fost invitată de două ori până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *