Skip to content
Politică

UPDATE Augustin Lazăr, aviz pozitiv pentru funcția de procuror general

UPDATE 12:20

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, joi, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României, potrivit agerpres.ro.

_ _ _ _ _ _ _ _

UPDATE 11:30

Augustin Lazar, propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror general al Romaniei, a afirmat, joi dimineata, la intrarea la CSM, unde sustine interviul pentru aceasta functie, ca isi doreste un Minister Public „mai eficient si mai integru, in slujba interesului public”.

Augustin Lazar a ajuns la CSM in jurul orei 9.15, interviul fiind programat de la ora 10.00, informeaza News.ro.

„Prin proiectul meu doresc reformarea radicala a Ministerului Public, vreau un Minister Public mai efcient, mai integru, o institutie in slujba interesului public. Vreau o institutie care sa fie altfel decat pana acum, cu o fata europeana si cu standarde europene”, a declarat Augustin Lazar, intrebat de jurnalisti despre proiectul sau de management, potrivit ziare.com.

Intrebat daca are emotii, acesta a raspuns: „Poate emotii pozitive”.

———

Augustin Lazăr, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror general al României, susţine astăzi interviul lpentru postul de procuror general al României, potrivit realitatea.net.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat după nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general că acesta are viziunea, determinarea și autoritatea pentru a deține această calitate.

Augustin Lazăr este o persoană cu o vechime neîntreruptă în Parchet, de 34 de ani. Are 18 ani în funcții de conducere și eu cred că cineva care a ales să nu iasă la pensie după 25 de ani de vechime în magistratură și a ales să mai dea examene pentru a fi procuror general de Curte este o persoană cu o determinare extraordinară pentru această profesie. Și m-a mai convins și faptul că domnul Lazăr era la începutul anului 2001, când eu l-am cunoscut, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul General și în această calitate a reformat și a creat acolo o structură care a fost precursorul și al PNA, cum s-a numit atunci, și al DIICOT. Cred că acesta este un lucru foarte bun care arată că domnul Lazăr are viziunea, determinarea și autoritatea de a avea cea mai înaltă funcție din Ministerul Public din România”, a menționat ministrul Prună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *