Skip to content
Politică

UPDATE Autostradă prăbușită în Italia: 30 de morți și „mulţi răniți”

channelnewsasia.com

UPDATE 21:06

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini anunţă că numărul persoanelor moarte în urma surpării viaductului a ajuns la 30 iar cel al răniţilor a crescut şi el.  confirmaţi şi mulţi răniţi grav”. În timp ce ministrul prezenta ultimele date centralizate, salvatorii continuau să caute victime printre dărâmături.

„Acest pod, am trecut pe el de sute de ori, dar de-acum voi face totul pentru a avea numele responsabililor trecuţi şi prezenţi. Este inacceptabil să se moară aşa în Italia”, a avertizat Salvini.

UPDATE 16:50

Bilanţul victimelor prăbuşirii unei porţiuni a unui viaduct rutier, la Genova, a ajuns la 22 de morţi şi opt răniţi, a anunţat marţi un reprezentant în domeniul transporturilor, relatează The Associated Press.

UPDATE 15:27

Cel puţin 11 persoane au murit marţi, în urma surpării unui viaduct rutier, lângă Genova, a anunţat marţi Ministerul italian de Interne, potrivit Ansa, transmite The Associated Press.

UPDATE 14:56

Prime imagini difuzate de pompieri surprind viaductul în ceaţă, din care lipsesc câteva zeci de metri, într-o zonă care pare mai degrabă industrială.

Potrivit pompierilor, Podul Morandi s-a surpat către ora locală 12.00 (13.00, ora României).

”Echipe de pompieri sunt angajate în număr (mare), echipe de căutare şi cu câini sunt aşteptate”, au anunţat ei pe Twitter.

Din cauza reliefului accidentat al regiunii Genova, între mare şi munte, traseul autostrăzii este jalonat de viaducte şi tineluri lungi, informează News.ro

———————————————————————-

Presa din Italia informează că o autostradă din apropierea orașului Geneva s-a prăbușit și ar fi zeci de morți.

Concret, podul autostrăzii s-a prăbușit în timpul unei furtuni bruște și violente în nordul Italiei în zona portului orașului Genova. Aproximativ 10 autoturisme au fost implicate în incident.

Emițătorul privat Sky TG24 a spus că o secțiune de 200 de metri din Podul Morandi s-a prăbușit peste o zonă indistruală, iar pompierii au declarat că sunt îngrijorări referitoare la conductele de gaz, informează nbcmiami.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *