Skip to content
Politică

UPDATE Bădulescu îl pune la zid pe organizator EXCLUSIV / PMB, acuzată de sabotarea tIMOn

europafm.ro

UPDATE 20:21

Aurelian Bădulescu – viceprimarul general al Capitalei din partea PSD – a acordat marți seară o declarație pentru PSnews.ro, în care a reacționat virulent la acuzațiile aduse Primăriei Bucureștilor de către omul de afaceri Vlad Vlăsceanu, directorul companiei Ad Media Consulta și organizatorul ediției din acest an a târgului imobiliar tIMOn.

Concret: viceprimarul a susținut pentru PSnews.ro că afaceristul nu și-a respectat obligațiile contractuale față de PMB și că nu s-a prezentat în Piața George Enescu (de la Ateneu), unde urma să se desfășoare târgul imobiliar.

Iată explicațiile integrale ale lui Aurelian Bădulescu (sublinierile ne aparțin):

„Organizatorul a depus în luna februarie o adresă, prin care solicita ca în acest sfârșit de săptămână să i se pună la dispoziție contra cost Piața George Enescu. Zis și făcut: în urmă cu o lună și jumătate, adresa a intrat în comisia de ordine publică, unde a fost avizată, cu mențiunea că înainte de începerea evenimentului respectiv de mâine, până vineri (când dânsul declara deschisă expoziția), urma să-și facă organizarea necesară desfășurării activității.

Azi-dimineață, la ora 9:30, reprezentanții Primăriei (care sunt semnatarii protocolului – respectiv: ALPAB, Administrația Străzilor… toți cei care sunt implicați) s-au deplasat la fața locului, dar, spre surprinderea dumnealor, au constatat că până la ora 10:30 nu a venit nimeni, persoana respectivă nu a răspuns la telefon, așa că s-au întors la instituțiile de care aparțin. Puțin mai târziu, am văzut pe media acuzațiile organizatorului: că a dat bani… n-am înțeles prea bine ce spunea acolo.

Primăria Municipiului București nu i-a luat niciun ban. Astăzi, pe data de 17 aprilie, dumnealui, la ora 8:30 (pentru că așa era scris în protocol), trebuia să se prezinte la fața locului, să-și facă organizarea. Dumnealui n-a venit, dar a dat în presă. Nu i-a încasat nimeni niciun leu, că n-aveam pe ce.

De aici încolo, nu știu ce e cu toată nebuneala asta, că nu înțelege nimeni.

Am văzut că presa mai titrează faptul că organizatorul susținea că nu putea să încheie contracte. Păi, ce contracte să închei, dacă tu de astăzi trebuia să intri acolo, dacă tu de astăzi aveai contract? Cu cine să închei contracte? Cu tata mare?! Asta având în vedere că ieri – și dânsul știa lucrul ăsta – cei de la Festivalul Spotlight și-au strâns jucăriile.

Mai mult decât atât: în cursul zilei de astăzi, după ceea ce am văzut în presă, l-am sunat: «Domn’e, despre ce este vorba? De ce nu te duci acolo?» «Că nu mi-ați zis, că n-am știut…» «Domn’e, dar nu trebuia să intri astăzi? Ce să-ți spună? Cine?» «Păi, nu m-am dus, păi…» «Domn’e, dar du-te acuma, că ai timp!»

Eu vă spun că este vorba de o societate care, din păcate, încearcă să iasă din piața de specialitate pe ușa din față, aruncând cu tot felul de lucruri neadevărate în curtea Primăriei. Nu se face așa ceva! Este păcat că e un băiat tânăr și uitați: s-a terfelit acum, în mocirla asta… Ca un cocon s-a înfășurat”.

——————–

Primăria Municipiului București (PMB) este acuzată de anularea târgului imobiliar tIMOn, ce urma să se desfășoare în perioada 19-22 aprilie. Motivul anulării este reprezentat de faptul că organizatorii nu au primit la timp protocolul cu instituția condusă de către Gabriela Firea.

Conform ziare.com,  decizia de anulare a fost luată deoarece nu mai era timp suficient pentru buna organizare a unui eveniment de această dimensiune, din cauză că protocolul necesar nu fusese trimis în timp util de către Primăria Capitalei.

„Programat a se desfasura intre 19-22 aprilie in Piata George Enescu, evenimentul tIMOn – anuntat si promovat inca din februarie – nu se mai poate desfasura din lipsa timpului de organizare necesar amplorii unui astfel de eveniment, aspect determinat de neprimirea intr-un termen rezonabil a protocolului necesar organizarii evenimentului din partea Primariei Capitalei”, se arată in comunicat.

Organizatorii evenimentului acuză primăria de decredibilizarea mărcii tIMOn, având în vedere că protocolul necesar adunării publice fusese transmis chiar în ultima zi, adică 16 aprilie.

„Am fost pusi, astfel, in fata imposibilitatii de a putea incepe amenajarea expozitiei (delimitarea prin gard a zonei de expozitie, amplasarea si montajul pavilionului expozitional), dar mai ales am fost pusi in imposibilitatea de a asigura siguranta si ordinea publica a evenimentului, in conditiile in care lipsa Protocolului respectiv conduce la imposibilitatea contractarii unei companii specializate de paza (aceasta avand nevoie de un plan de paza avizat de catre Jandarmerie si Politie, in baza acestui protocol dintre PMB si organizator) „, mai este menționat în comunicat.

Pentru că protocolul a fost transmis mult prea târziu, cei care trebuia să organizeze evenimentul nu au mai avut timp să contracteze anumite servicii adiacente necesare. Acest lucru s-a întâmplat deși avizarea evenimentului a avut loc încă din luna februarie, mai reclamă organizatorii.

Până în prezent au fost organizate 33 de ediții ale târgului imobiliar tIMOn.

Precizăm că PSnews.ro a solicitat în urmă cu puțin timp un punct de vedere de la Primăria Generală. Vom reveni în măsura în care îl vom primi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *