Skip to content
Politică

UPDATE Băsescu iese la rampă după suspendarea lui Coldea: Comisia cred că-și va face datoria EXCLUSIV

jurnalistii.ro

UPDATE 19:53

După declarația oferită PSnews.ro, fostul președinte Traian Băsescu a făcut noi precizări într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Potrivit liderului PMP, ar trebui să urmeze o anchetă în care să fie lămurită legătura pe care a avut-o Sebastian Ghiță cu Florian Coldea și cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Cred că era o măsură necesară. O comisie, probabil contra-informațiile interne vor ancheta evenimentele spuse de Ghiță. Dacă nu a avut eleganța să demisionez, nu se mai putea; instituția trebuia să reacționeze. Pagubele produse sunt majore. Adevărul trebuie scos la lumină în ceea ce privește relația Ghiță-Coldea-Kovesi, e mai complicat. Nu știu dacă va ieși și Kovesi. Asta trebuie să decidă CSM și Ministerul Justiției.

Doameni Kovesi îi dau puteri delatorii, mai puțin SRI. E fericită până la lacrimi dacă ei pronunță un nume de politician.

Doi oameni pe care i-am luat de mici, erau mititei, erau într-o relație foarte aproapiată cu PSD, care îmi era adversar dincolo de orice limită, mă trimiteau la pușcărie, mă suspendau. Asta s-a întâmplat, asta e viața. E exclus să fie mușamalizată o anchetă, s-ar compromite SRI. Generalul Coldea nu mai rămâne prim-adjunct, indiferent de rezultatul anchetei.

Decizia de azi s-a luat după aprobarea venită de la președintele Klaus Iohannis”, a afirmat Traian Băsescu.

———————————

Fostul președinte al României Traian Băsescu iese la rampă după suspendarea lui Florian Coldea din funcția de prim-adjunct al SRI, într-o declarație oferită joi seară pentru PSnews.ro.

CITIȚI ȘI: SRI reacționează în scandalul Ghiță: Coldea, suspendat de la șefia Serviciului

„Cred că e o procedură în structurile militare”, au fost primele cuvinte ale liderului PMP, solicitat să comenteze mutarea de la vârful SRI.

La insistențele noastre privind implicațiile suspendării lui Coldea, Băsescu a replicat: „Depinde ce va constata Comisia de anchetă. Pentru că, în mod cert, dacă s-a produs suspendarea din funcție, este și o comisie de anchetă. Depinde ce va constata acea comisie. Procedura asta e și în unitățile militare, și la ei, și la SIE, și la toate structurile militare”.

Întrebat dacă, în opinia sa, comisia va avea curajul să meargă până la capăt cu ancheta, Traian Băsescu a răspuns râzând: „Mă puneți să bat câmpii fără să știu ce va face comisia. Eu cred că-și va face datoria comisia. Sau sper. Mă rog: cred. Cred că-și vor face datoria”.

1 comentariu la “UPDATE Băsescu iese la rampă după suspendarea lui Coldea: Comisia cred că-și va face datoria EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *