Skip to content
Politică

UPDATE Belgia, iarăşi în corzi: alerte cu BOMBĂ în două oraşe

teotrandafir.com

UPDATE 19:28

Autoritățile belgiene au ridicat alerta de la gara Guillemins din Liege, declanșată joi după-amiază din cauza unui colet suspect.

Circulația trenurilor a fost reluată, însă autoritățile anunță întârzieri, scrie Agerpres, citând presa străină.

Gara a fost evacuată joi după-amiază, circulația trenurilor a fost oprită, iar pasagerii au fost rugați să părăsească vagoanele.

Alte două alerte declanșate în același timp în gara de la Charleroi și la Palatul de Justiție din oraș au fost și ele ridicate.

Poliția locală a dat curs alertei, însă nu a evacuat gara. Traficul feroviar nu a avut de suferit.

Polițiștii au evacuat, însă, Palatul Justiției din Charleroi, iar străzile adiacente au fost închise circulației.

Belgia se află în alertă de gradul 3 după atentatele de la Bruxelles de la 22 martie, când exploziile de la aeroport și metrou au ucis 32 de persoane.

 

Belgia este iarăşi în corzi: au fost consemnate alerte cu BOMBĂ în două oraşe.

O alertă cu bombă a dus joi la evacuarea gării Guillemins din Liege, informează presa belgiană care scrie că a fost vorba despre un colet suspect.

„Clădirea a fost în totalitate evacuată și a fost stabilit un perimetru de siguranță. Verificările sunt în curs”, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliției din oraș, pentru postul de radio RTL.

Circulația trenurilor a fost oprită, iar pasagerii au fost invitați să părăsească trenurile.

De asemenea, gara Charleroi Sud și palatul justiției din Bruxelles au fost evacuate din cauza unei alerte cu bombă declanșate joi după-amiază. Polițiștii folosesc câini special antrenați pentru a verifica dacă un pachet suspect conține material explozibil, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *