Skip to content
Politică

UPDATE Bica, despre suspendarea lui Coldea: Primul semn de normalitate EXCLUSIV

adevarul.ro

UPDATE 21:20

Fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica a fost invitata lui Victor Ciutacu, joi seara, la România Tv.

Bica a făcut mai multe precizări cu privire la dezvăluirile recente ale lui Sebastian Ghiță și suspendarea lui Florian Coldea din SRI. În acest sens, fosta șefă a DIICOT a afirmat că vrea o justiție egală pentru toată lumea și că îl așteaptă pe Coldea să arate dovada că excursiile nu au fost plătite de Ghiță.

Mai mult, Bica a avut o ieșire emoțională vorbind despre zilele petrecute în penitenciarul de la Târgșor.

„Astept să vad cum scapă din asta. Vreau să-l văd pe domnul Coldea să plece cum am pelcat eu. Îl astept. Dacă domnul Ghiță i-a plătit lui Coldea excursia — îl mai stiu pe unul Remus Truica în această situație. Domnul Ghiță a avut contracte cu instituția pe care domnul  Ghiță a condus-o. (…) Persoanele trebuie cercetate in aceeasi manieră ca și altele. Eu vreau să fie o justitie egala pentru toata lumea, indiferent ca te numesti Coldea, Bica sau Ciutacu. Daca eu am stat nevinovata în inchisoare vreau să se aplice aceeași justiție egal, dacă nu – vreau înapoi la închisoare. Nu aveți cum să-mi ințelegeti frustrarea ca eu am stat 50 de zile la închisoare și am facut pneumonie la Târgșor. Am dreptul să vorbesc de durerea mea. N-am avut nevoie de simpatie, dar în seara asta cred că am dreptul să vorbesc”, a declarat Alina Bica, la România Tv.

—————-

Fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica a oferit joi seară o reacție pentru PSnews.ro în legătură cu suspendarea lui Florian Coldea din funcția de prim-adjunct al SRI.

CITIȚI ȘI: SRI reacționează în scandalul Ghiță: Coldea, suspendat de la șefia Serviciului

Printre altele, Bica a intrat în atenția opiniei publice după criticile aduse lui Coldea în legătură cu presupuse abuzuri comise asupra sa în dosarul în care este anchetată de către DNA (așa-numita „speță ANRP”).

„O primesc (vestea suspendării lui Florian Coldea – n.r.) ca pe primul semn de normalitate, după o nebunie de ani de zile, în care o mulțime de oameni au povestit o mulțime de abuzuri și părea că pe nimic nu interesează pe nimeni”, a declarat Alina Bica pentru PSnews.ro.

Chestionată în legătură cu posibilele implicații ale acestei mutări de la vârful SRI, fosta șefă a DIICOT a răspuns: Nu știu să vă spun ce implicații va avea la nivelul SRI-ului, dar sper să fie un semnal pentru alții care vor dori să facă ceea ce a făcut dumnealui. Adică să se abțină (acei alții – n.r.)”.

„Dacă vă aduceți aminte, au fost o mulțime de persoane care au povestit o mulțime de abuzuri venite din zona respectivă și coordonate de domnia sa. Sper ca cei care vor veni sau cei care vor exista în viitor să se abțină de la asemenea acțiuni”, a continuat Bica.

Întrebată dacă – în opinia sa – acesta era momentul oportun pentru suspendarea lui Florian Coldea, Alina Bica a răspuns: „Mie mi se pare că momentul oportun era prima dată când s-a vorbit despre abuzuri – adică acum vreo 2 ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *