Skip to content
Politică

UPDATE Binomul Orban-Blaga s-a impus în BPN: schimbare majoră în statutul PNL EXCLUSIV SURSE

cotidianul.ro

UPDATE 17:37

PSNEWS.RO a obținut noi informații din interiorul Biroului Politic Național al PNL. Concret; potrivit surselor noastre, modificarea articolului 86 al statutului PNL a trecut și în acest for decizional cu 31 de voturi ”pentru”, 17 ”împotrivă” și 6 abțineri.

—————————–

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai recente decizii luate, luni, în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Astfel, surse liberale au dezvăluit pentru PSnews.ro că schimbarea majoră a statutului partidului condus de Ludovic Orba, ce-i vizează pe președinții de filiale liberale, a fost votată luni cu 26 de voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă” și 3 ”abțineri. Aceleași surse susțin că inițiativa privind aceasta schimbare nu i-a aparținut lui Ludovic Orban, ci a fost ideea aripii PDL-iste din actualul PNL.

Totuși, este evident faptul că o asemenea modificare îi servește de minune lui Ludovic Orban, el putând acum să se descotorosească mult mai ușor de acei lideri din teritoriu incomozi la adresa lui.

Ce prevede noua formă a statutului

Concret: dacă până în prezent, potrivit articolului 86 al statutului PNL, „demiterea presedintilor BPJ si/sau dizolvarea BPJ, în cazul încălcării grave a hotărârilor sau deciziilor partidului, se făcea cu votul a 2/3 din membrii BPN”, modificarea prevede posibilitatea ca șefii de filiale liberale județene să poată fi schimbați din funcție cu 50% plus 1 din voturile BPN.

DETALII AICI: Se anunță vremuri grele pentru numărul 2 din PNL și pentru șefii de filiale EXCLUSIV SURSE

În încheiere, precizăm că decizia luată în cadrul BEX al PNL va merge și la votul Biorului Politic Național, ședință programată astăzi, începând cu ora 14:00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *