Skip to content
Politică

UPDATE Blaga, mesaj incomod pentru Orban după întrunirea PDL-iștilor

b1.ro

UPDATE 20:01

Fostul co-președinte al PNL Vasile Blaga a lansat miercuri seară un mesaj incomod pentru actualul lider al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban (chiar dacă nu l-a nominalizat).

Blaga a declarat miercuri seară, după întâlnirea din Modrogan cu foştii pedelişti, că sunt multe lucruri de corectat şi că ar fi multe de câştigat dacă ar fi îmbunătăţită comunicarea între aripa vechiului PDL şi cea a vechiul PNL, scrie Mediafax.

„Am dorit să avem o şedinţă fără ordine de zi, pentru că am dus împreună foarte multe bătălii şi majoritata care nu erau în concediu au venit la întâlnire. Ne interesează parrtidul, parcusul lui, câştigarea alegerilor prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD, ca un partid stat. Deci ce ar face dacă ar obţine preşedinţia? Deci dorim cu toţii un partid puternic, îl vom susţine pe preşedinte penru un al doilea mandat. Sunt multe lucruri de corectat”, a afirmat Vasile Blaga.

Acest a precizat că nu-şi mai doreşte niciodată să fie preşedinte al PNL, dar că poate juca un rol în partid şi fără a avea o funcţie anume.

„Vă spuneam de multe ori şi vă spun şi acum: în curtea asta sunt de 28 de ani. Eu nu am obţinut puncte dând pe surse. Tot ce am spus am spus colegilor. Eu nu mai doresc să fiu preşedinte al PNL niciodată. Cu tot ceea ce am făcut am ajutat. Nu m-aţi văzut că am aruncat cu săgeţi în stânga, în dreapta. Nu-mi trebuie nicio funcţie, ca să am un rol în partid. Din moment ce au venit atâţia colegi, înseamnă că nu am nevoie de funcţii în partid pentru a avea un rol”, a adăugat Blaga.

Întrebat dacă sunt probleme de comunicare între aripa fostului PDL şi cea a vechiului PNL, Blaga a răspuns: „Cred că lucrurile ar avea mult de câştigat dacă ar fi îmbunătăţite în acest sens”.

Chestionat dacă preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost invitat la întâlnirea de miercuri după-amiază din Modrogan, Vasile Blaga a negat.

„Nu, pentru că am discutat direct cu membri din PNL. Dacă ar fi intrat înăuntru nu aş fi avut nicio problemă, nici eu, nici colegii mei. A fost o discuţie pur şi simplu între noi. În şedinţă discuţia a fost între noi, membri PNL, unii dintre ei fără nicio funcţie în partid care de un an şi jumătate nu s-au întâlnit. (…) Nu m-am certat niciodată cu Ludovic Orban”, a zis ex-ministrul de Interne.

—————————-

UPDATE 19:01

Mai mulți parlamentari și primari liberali care provin din fostul PDL au venit miercuri la sediul partidului din Aleea Modrogan pentru a participa la ședința informală convocată săptămâna trecută de Vasile Blaga, fost co-președinte al PNL. Printre cei care participă se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. Din informațiile HotNews.ro, la ședință a fost invitat și Adriean Videanu, însă acesta nu a venit.

Blaga a declarat marți pentru site-ul citat că ședința pe care a convocat-o cu foștii democrat-liberali nu are legătură cu susținerea pentru Ludovic Orban, nici nu este „împotriva cuiva”, ci este doar o întâlnire informală „între prieteni și colegi” înaintea anului electoral.

Raluca Turcan (liderul deputaților PNL) nu este prezentă la întâlnire. Președintele PNL, Ludovic Orban, se află și el la sediu în timp ce se desfășoară această sedință.

O parte dintre cei care participă se așteaptă la un mesaj de unitate în partid după această întâlnire.

„Este pur și simplu o întâlnire între prieteni și colegi, ca să ne gandim cum ne putem mobiliza mai bine ne asteaptă un an electoral extrem de important, mai ales alegerile prezidențiale, ne mobiilizăm să găsim cele mai bune soluții astfel încât să nu cedăm presedinția PSD-ului. Asta este tot”, a declarat Blaga pentru HotNews.ro, întrebat de ce a convocat această ședință.

Întrebat despre faptul că s-ar putea face o legătură între ședința convocată și această perioadă de tensiuni interne, provocate de câțiva nemulțumiți, Blaga a răspuns: „Nu am o astfel de intenție. Nu este o ședință pentru cineva, nici împotriva cuiva, nici că susținem nici că nu susținem. Nu este asta o temă de discuție”.

Blaga nu a dorit să spună cum evaluează activitatea de până acum a lui Orban la șefia PNL: „Fac politică de 30 de ani. Ce am de spus spun colegilor, nu presei. Nu am făcut-o niciodată”.

—————————-

UPDATE 16:25

Mai mulți parlamentari și primari liberali care provin din fostul PDL au venit miercuri la sediul partidului din Aleea Modrogan pentru a participa la ședința informală convocată săptămâna trecută de Vasile Blaga, fost co-președinte al PNL.

Printre cei care participă se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, informează Hotnews.ro

—————————————————————————

Fostul copreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga,  își reface intrarea în politică „pas cu pas”. În acest sens, acesta se întâlnește miercuri în Modrogan, sediul central al PNL, cu cei care i-au fost colegi în Partidul Democrat Liberal (PDL).

Cel care a făcut cunoscut acest anunț este senatorul liberal Viorel Badea, iar scopul ședinței va fi transmiterea unui mesaj de unitate pentru partid.

„Este o şedinţă de consultări. Domnul Vasile Blaga este unul din foştii lideri ai partidului, a fost şi copreşedinte al PNL. Vrem să dăm un semnal de unitate. Să nu uităm că mare parte dintre actualii primari ai PNL, de exemplu, sunt foşti primari ai PDL şi o asemenea consultare este necesară în condiţiile în care au apărut tot felul de ştiri care, din punctul meu de vedere, au încercat să dezbine Partidul Naţional Liberal. Această consultare este bine-venită, ţinând de necesitatea unităţii în PNL. (…) Vom discuta cu colegii noştri care sunt problemele din organizaţiile lor şi cum ne organizăm mai bine pentru viitoarele alegeri europarlamentare. (…) Poziţia noastră va fi una de unitate. Noi am ales un preşedinte al PNL acum un an, care din punctul nostru de vedere performează, este prezent, are mesaj, iar în acest moment eu consider că adevăratul nostru adversar este PSD, nicidecum colegii din PNL sau partidele din Opoziţie”, a declarat Badea, luni, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform romanialibera.ro.

El a precizat că şedinţa a fost convocată de Vasile Blaga „în calitate de prieten, dar şi de fost preşedinte al PNL”.

„În PNL foştii preşedinţi se bucură în continuare de un respect excepţional şi noi ţinem cont de discuţiile, consultările şi sfaturile pe care ni le dau”, a afirmat Badea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că şi-a dat acordul pentru întâlnirea fostului copreşedinte al partidului Vasile Blaga cu foştii democrat-liberali, arătând că acesta este un lider implicat în viaţa formaţiunii politice.

„Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor PNL, indiferent cine sunt membrii partidului”, a spus, luni, Orban, precizând că Blaga este un lider implicat în viaţa partidului şi are relaţii foarte bune şi cu acesta şi cu ceilalţi colegi.

S-a pus în discuție și ipoteza conform căreia Blaga ar prelua conducerea partidului, la care Orban s-a arătat refractar.

„Sunt convins că sunt simple speculaţii de presă. La ora actuală, PNL este coerent, extrem de ferm în acţiunea de opoziţie faţă de majoritatea guvernamentală şi extrem de bine ancorat astăzi în procesul de construcţie a unei alternative credibile la modul în care este guvernată România astăzi. (…) Să lăsăm timpul să arate că toate speculaţiile care au apărut de o lună jumătate privitoare la eventuale frământări şi dispute care există în partid sunt invenţii, care nu au niciun fel de legătură cu realitatea”, a declarat Orban.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *