Skip to content
Politică

UPDATE: Blocaj la avizare / Pensiile speciale, indemnizațiile pentru mame și Legea vaccinării, amânate

antena3.ro

UPDATE: 09:50

Ședința de guvern de joi, 03 august, programată pentru ora 13: 00, a fost amânată, mai mulți miniștri din cabinetul Tudose plângându-se de faptul că nu au reușit să obțină toate avizele necesare pentru introduerea actelor normative în discuție.

Mai multe ordonanțe de urgență urmau să fie dezbătute de membrii Guvernului în cadrul ședinței, printre acestea numărându-se cea care ar fi urmat să stabilească modul de calcul al pensiilor speciale, cea pentru plafonarea indemnizațiilor pentru mame și proiectul de Lege al vaccinării.

Știrea inițială

Guvernul PSD – ALDE ar putea decide joi, 3 august, asupra modului de calcul a  pensiilor speciale pentru angajații MApN și MAI, în cadrul ședinței de guvern.

De asemenea, Legea vaccinării și plafonarea indemnizațiilor pentru creștera copilului ar putea intra și ele în atenția miniștrilor din cabinetul Tudose.

Anunţul privind intenţia Executivului de a schimba prevederile legale ce reglementează sistemul de pensii speciale a fost făcut, duminică, de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, amintește news.ro.

Olguța Vasilescu a explicat că sistemul nu poate susține o indexare a pensiilor speciale în raport direct cu creșterea salariilor din sistem, acestea urmând să crească doar în raport cu inflația. Anunțul a declanșat un adevcărat exod al militarilor și polițiștilor din instituții, aceștia solicitând să iasă la pensie entru a beneficia de prevederile actuale ale legii.

Modificarea Legii pensiilor ar urma să aibă loc pe 15 septembrie, deși ministrul Muncii ar f dorit ca ordonanța de urgență să fie aprobată în cursul acestei săptămâni.

Tot din toamnă, indemnizațiile primite de mame ar putea fi plafoate la un nivel echivalent cu 1.800 euro, cât reprezintă maximul acordat în Europa, a ami anunțat ministrul Vasilescu.

Legea vaccinării ar putea intra și ea astăzi în discuțșie, autoritățile confruntându-se cu un număr tot mai mare de copii neimunizați, ca urmare a refuzului părinților de a-i vaccina pe micuți. Chestiunea ar putea fi rezolvată printr-o serie de măsuri impuse părinților, astfel încât riscul declanșării unor epidemii să fie redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *