Skip to content
Politică

UPDATE Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile: „Eu îmi pledez nevinovăţia!”

UPDATE 11:07

„Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare și grele și aștept ca acest dosar să se finalizeze (…) Eu îmi pledeze nevinovăția și voi aduce argumente în favoarea nevinovăției pentru toate întrebările care vor fi puse”, a declarat Bogdan Olteanu, joi, la finalul şedinţei de judecată.

„Nu am cum să comentez această decizie. M-a uluit şi pe mine, şi pe clientul meu. Deşi decizia este halucinantă, o acceptăm, o respectăm. Cu demnitate, domnul Olteanu merge mai departe şi doreşte ca pe parcursul urmăririi penale să reusească să îşi demonstreze nevinovăţia. Efectiv nu ne aşteptam la o asemenea decizie. Și măsura arestului la domiciliu era exagerată luând în calcul probele de la dosar”, a spus avocatul lui Bogdan Olteanu, CONSTANTIN DURGHEU, la Realitatea TV.

——————————————

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv pentru 16 zile, potrivit Realitatea TV.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

 

2 comentarii la “UPDATE Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile: „Eu îmi pledez nevinovăţia!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *