Skip to content
Politică

UPDATE Bucurie pentru Tăriceanu: ICCJ l-a ACHITAT în dosarul DNA

b1.ro

UPDATE 18:50

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost ACHITAT în urmă cu puțin timp pentru acuzația de mărturie mincinoasă formulată de către DNA, relatează Antena 3.

Totodată, ICCJ a schimbat încadrarea faptei din „mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului” în „mărturie mincinoasă”.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

—————————-

Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptată astăzi să se pronunțe în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie minicinoasă și favorizarea făptuitorului.

Liderul ALDE ar putea risca o sentință de 3 ani de închisoare cu executare, după ce, la ultimul termen, procurorii DNA au cerut această pedeapsă. Tot aceștia susțin că șeful Senatului a făcut totală abstracţie de faptul că acuzaţiile sunt probate temeinic iar într-un „act de totală aroganţă” a venit cu tot felul de probe sau justificări pentru menţinerea propriei versiuni a relatărilor, ei considerând că acesta a avut „apărări puerile, nedemne de pregătirea superioară”, confor DCnews.ro.

Tot atunci, avocatul lui Tăriceanu a solicitat instanței excluderea proceselor verbale emise în baza mandatelor pe siguranţă naţională din perioada 2008 – 2014, argumentând că nu au ”relevanţă şi fundament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *