Skip to content
Politică

UPDATE BVB a închis ziua cu o scădere de 11,21%. Banca Transilvania a pierdut cel mai mult: -19,9%

incont.stirileprotv.ro

UPDATE 18.15

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%,vElectrica, -10,09%, şi Romgaz, -9%,v s-au numărat printre marii pierzători ai zilei.

Miercuri, BVB a înregistrat, la închiderea zilei, una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%, potrivit news.ro

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate.

CFA România, companiile din telecom, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) sunt doar câteva dintre asociaţiile care au avertizat, miercuri, asupra efectului nociv al măsurilor anunţate.

UPDATE 15.00

Bursa de la Bucureşti a ajuns la -11,8% şi a pierdut tot avansul din acest an. SIF Banat Crişana, -14,98%

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a ajuns la o scădere de 11,8%, pierzând practic tot avansul înregistrat în acest an. SIF Banat Crişana este la -14,98%, iar OMV Petrom la -13,5%. Cea mai mare scădere o înregistrează Banca Transilvania, -17,62%.

BVB a scăzut puternic miercuri, după măsurile anunţate, marţi seara, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Astfel, indicele principal al bursei, BET a ajuns la -11,8%, pierzând practic tot avansul înregistrat în acest an.

Cele mai mari scăderi le-au înregistrat Banca Transilvania, -17,62%, SIF Banat Crişana, -14,98%, Oltchim, -14,89%, BRD, -14,82%, Patria Bank, -14,61%, OMV Petrom, -13,54%, Electrica, -13,51%, Electroputere, -12,5% şi Alro, -11,5%.

 

UPDATE 13.20

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) continuă să scadă, iar minusul indicelui BET a depăşit pragul de 10%. Mai multe bănci şi companii din energie sunt pe roşu, iar Banca Transilvania înregistra un minus de peste 14%.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

În plus, Teodorovici a anunţat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

Miercuri, BVB a deschis în scădere, cu un minus de peste 7%. Bursa a continuat să scadă, scăderea depăşind ulterior pragul de 10%.

Printre cele mai mari scăderi le înregistrau Oltchim, -14,89%, Banca Transilvania, -14,89%, BRD, -13,17%, Patria Bank, -13,10%, Alro, -10,03%, OMV Petrom, -9,22%.

 

În plus, companiile din domeniul energiei electrice şi termice vor datora, de anul viitor, Autorităţii Naţionale în Domeniul Energiei (ANRE) o contribuţie egală cu 3% din cifra lor de afaceri, potrivit proiectului de OUG cu măsuri fiscal-bugetare elaborat de Guvern.

STIREA INIȚIALA

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de miercuri cu o scădere de peste 7%, Banca Transilvania a înregistrat un minus de peste 13%, iar BRD scăzuse cu peste 12%. Marţi seara, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile private de pensii din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen, pe bază de cerere, după minimum 5 ani de participare.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Miercuri, BVB a deschis în scădere, cu un minus de peste 7%, potrivit news.ro

Printre cele mai mari scăderi le înregistrau Banca Transilvania, -13,1%, BRD, -12,1%, şi Oltchim, -14,9%.

Ministrul Finanţelor a anunţat, marţi seara, şi o scădere a comisonului de administrare pentru fondurile private de pensii.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate. Pilonul II, înfiinţat în 2008, are un randament mediu, anualizat de la lansare până azi, de 8,43%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *