Skip to content
Politică

UPDATE Campionatul de fotbal, anulat / Alerta teroristă e la nivel maxim în Bruxelles

UPDATE 12:20

Campionatul de fotbal din Belgia a fost anulat, în urma nivelului ridicat de alertă teroristă. Poliția efectuează filtre pe străzile din Bruxelles.

——

UPDATE 10:05

Autoritățile din Bruxelles au luat decizia să închidă, sâmbătă, toate stațiile de metrou pentru a preveni un eventual atentat terorist.

„La recomandarea Centrului de Criză al Serviciului Publice Federal de Interne (Ministerul de Interne — n.r.), toate stațiile de metrou vor rămâne închise sâmbătă. Este o măsură de precauție”, a anunțat sâmbătă dimineață compania publică de transport din Bruxelles (STIB) pe pagina sa de internet.

—-

Alerta teroristă a fost ridicată la un nivel maxim în Bruxelles, Capitala Uniunii Europene (UE), în urma atentatelor din Franța.

Potrivit Centrului național de criză OCAM din Belgia, există o „amenințare iminentă”, informează agerpres.ro.

„Ca urmare a unei noi evaluări”, Organizația de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat într-un comunicat că „nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului”. „Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul țării”, a adăugat OCAM.

OCAM a descris „o amenințare serioasă și iminentă necesitând luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *