Skip to content
Politică

UPDATE Când se vor întâlni Dăncilă și Iohannis / Guvernul va avea joi a doua ședință

Cotidianul

UPDATE 19:40

Întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis o va avea miercuri cu premierul Viorica Dăncilă este programată la ora 10.30, a anunţat Guvernul, citat de News.ro.

——————————————————

UPDATE 17:52

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat public informația potrivit căreia joi va fi a doua ședință de Guvern din această săptămână. Nelu Barbu susține că prima ședință, cea de marți, a avut loc din cauza unui proiect de ordonanță de urgență privind deșeurile din ambalaje, act normativ care nu suporta amânare.

Conform explicațiilor lui Nelu Barbu, mai sunt câteva ordonanțe de urgență care nu suportă amânare, dar acestea vor fi aprobate în ședința de joi, scrie Hotnews.

——————————————-

UPDATE 10:10

Klaus Iohannis merge astăzi ședința de Guvern, informează România TV.

————————————–

Guvernul condus de actualul premier Viorica Dăncilă, se va reuni în cursul zilei de marți într-o ședință, în cadrul căreia, potrivit liderului Senatului, ar urma să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pe mediu.

“Mâine (marţi – n.r.) este şedinţă de guvern, vreau să spun foarte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a şedinţei de guvern (OUG privind aministie şi graţiere – n.r). (…) Nu e pe ordinea de zi. Mâine se ţine şedinţa de guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de guvern”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la TVR.

Mai mult, liderul Senatului a susţinut că informaţiile privind o ordonanţă de urgenţă care ar viza aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”.

Liderul ALDE a ținut să sublinieze însă că o ordonanţă de urgenţă pentru amnisite şi graţiere s-a mai dat pe vremea guvernului Năstase.

Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizeză discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune. Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?„, a declarat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *