Skip to content
Politică

UPDATE Când va fi depusă moțiunea / Ce îi va reproșa PNL lui Dăncilă SURSE

newsar.ro

UPDATE 14:25

Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a anunțat data la care va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Concret, moțiunea va fi depusă pe data de 20 iunie, șeful PNL spunând că cei care nu o vor vota sunt „lacheii” lui Liviu Dragnea, informează News.ro.

„Orice parlamentar trebuie să treacă acest examen de conştiinţă. Orice parlamentar care nu va susţine moţiunea de cenzură nu este altceva decât un lacheu al lui Dragnea şi de fapt acceptă ca Dragnea să-şi bată joc de România şi acceptă ca România să fie scoasă de pe traiectoria normală de dezvoltare, de apartenţă la UE şi NATO. Din acest motiv, sunt convins că în mintea şi în conştiinţa fiecărui parlamentar în următoarea perioadă trebuie să existe o analiză serioasă, lucidă, care să ducă la căderea Guvernului Dragnea. Suntem pregătiţi pentru orice tentativă a lui Dragnea de a ataca preşedintele României, fiind alături de preşedinte”, a spus Dragnea.

Totodată, șeful PNL a anunțat că perioada ce urmează va fi una de foc, decisivă pentru dezvoltarea ulterioară a României.

„Următoarele două săptămâni vor fi două săptămâni de foc, două săptămâni decisive pentru evoluţia ulterioară a României. PNL, aşa cum am anunţat, va depune în cursul acestei săptămâni moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dragnea – Dăncilă. Continuăm negocierile cu fiecare grup politic, cu fiecare parlamentar în parte, punem la dispoziţia oricărui partid parlamentar care ţine la România, care îşi doreşte binele României, punem la dispoziţie acest demers, moţiunea de cenzură, pentru a pune punct unei guvernări dezastruoase pentru România, pentru a pune punct unei dominaţii asupra României a unui lider politic certat cu legea, antieuropean, care dispreţuieste democraţia, care a capturat statul român şi îl conduce prin ordine de la partid”, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a adăugat că moțiunea de cenzură este îndreptată împotriva guvernului-marionetă.

„Vom vedea poziţionarea fiecărui parlamentar. Eu nu pot să-mi imaginez că cineva care este împotriva lui Dragnea poate să nu voteze moţiunea de cenzură. Este o moţiune de cenzură îndreptat către un guvern marionetă”, a mai spus Orban.

——————–

S-au aflat principalele teme ale moțiunii de cenzură. Vedeți mai jos ce îi va reproșa Partidul Național Liberal (PNL) prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Conducerea PNL ar vrea să depună moţiunea de cenzură miercuri, luni să aibă loc citirea în plen, iar votul să fie spre sfârşitul săptămânii viitoare, au precizat surse politice din formaţiune pentru Adevărul.ro. Acest calendar ar putea fi aprobat, cu eventuale modificări, de Biroul Executiv al formaţiunii, dar apoi cuvântul decisiv va fi cel al conducerii celor două camere.

Astfel, liberalii vor să depună miercuri moţiunea, vor cere citirea ei luni, iar votul din plen să fie joi sau vineri, potrivit discuţiilor anterioare şedinţei Biroului Exectiv al PNL.

„Am ajuns astăzi să dezbatem o moţiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă ameninţă, prin miniştri săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanţie că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajaţi fără banii de pensie! Am ajuns cu toţii să ne ruşinăm atunci când vorbim despre Guvernul României, fie în plan extern, fie în interiorul ţării. Nu a fost niciun moment un secret faptul că doamna Viorica Dăncilă nu îndeplineşte decât formal această funcţie, adevăratul prim-ministru fiind, în fapt, domnul Liviu Dragnea”, susţin cei din PNL, potrivit unui draft al moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

De asemenea, PNL reproşează echipei lui Dăncilă faptul că inflaţia a ajuns la 5,2%, ROBOR-ul va ajunge în curând la 3%, precum şi faptul că datoria publică a statului a ajuns la 100 miliarde lei, concomitent cu faptul că în 2018 nu sunt bani redirecţionaţi către investiţii.

PNL subliniază şi faptul că sunt mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura, au loc atacuri succesive la adresa unor instituţii precum DNA şi DIICOT, precum şi faptul că PSD și ALDE vor modificarea legislaţiei penale, agenda puterii fiind asemănătoare unui „grup infracţional organizat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *