Skip to content
Alegeri

UPDATE Caraş-Severin: Locuitorii din Moldova Nouă îşi aleg primarul

Inquam Photos/Octav Ganea

Peste 9.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne, duminică, în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, pentru alegerea primarului, după de Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor din 27 august.

Mandatul edilului ales, Adrian Torma (Alianţa PSD- PRO România), a fost invalidat. În cursa electorală s-au înscris doi candidaţi, Eugen Băleanu de la Partidul Verde şi Ion Chisăliţă de la PNL. Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că secţiile de votare s-au deschis fără incidente.

UPDATE

Procesul electoral pentru alegerea primarului din oraşul Moldova Nouă se desfăşoară, duminică, fără incidente, poliţiştii verificând toate sesizările primite, fără ca acestea să se confirme, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

„Până la ora 13,00, prin SIMPV – Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal – au fost primite 38 de notificări, iar în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, au fost infirmate 31 dintre acestea, 7 fiind în curs de verificare.

De asemenea, în urma unei postări pe o reţea de socializare, referitoare la o posibilă faptă de turism electoral pe raza oraşului Moldova Nouă, poliţiştii s-au autosesizat şi au efectuat verificări, în urma cărora s-a constatat că cele sesizate nu se confirmă”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Caraş-Severin vor verifica cu celeritate orice sesizare, iar acolo unde situaţia o va impune, vor fi luate măsurile prevăzute de lege, precizează IPJ Caraş-Severin.

Peste 10.800 de alegători sunt aşteptaţi duminică, 24 ianuarie, la vot în oraşul Moldova Nouă pentru a-şi alege primarul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin.

Cetăţenii vor putea alege între candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde), ordinea acestora fiind menţinută pe buletinele de vot aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020.

UPDATE

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, începând cu ora 7.00, toate secţiile de votare din  Circumscripţia electorală orăşenească nr. 6 Moldova Nouă au fost deschise în vederea desfăşurării alegerilor pentru funcţia de primar al localităţii Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

Menţionăm că alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot astăzi, 24 ianuarie 2021, între orele 7:00 – 21:00, cu posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare”, a transmis AEP.

Potrivit Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 226/18.01.2021, alegătorul  care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie 2020 – 24 ianuarie 2021 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutinul din 24 ianuarie 2021

La Moldova Nouă vor fi organizate 9 secţii de votare: la Şcoala Gimnazială ”Alexandru Moisi”; la Casa de Cultură, la Grădiniţa PN ”Bambi”; la Şcoala Gimnazială ”Sofia Arcan”; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” (ciclul liceal intrare elevi) – această secţie va funcţiona în locul secţiei de la Grădiniţa PP ”Sfântul Stelian” care se află în renovare; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” Corp C4 Şcoala cu 10 clase; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” ciclul gimnazial; la Grădiniţa PP ”Licuricii”; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” ciclul liceal.

De asemenea, o a zecea secţie va fi la Şcoala Primară ”Sveti Petar i Pavele/Sfântul Petru şi Pavel” din satul Măceşti.

Pe listele electorale permanente sunt înscrise 9.019 presoane cu drept de vot.

În cursa electorală s-au înscris doi candidaţi. Este vorba despre Eugen Băleanu din partea Partidului Verde şi Ion Chisăliţă din partea Partidului Naţional Liberal.

Eugen Băleanu este om de afaceri, iar contracandidatul său Ion Chisăliţă este silvicultor, iar în perioada 2008 – 2012 el a deţinut funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă.

Partidul Social Democrat, care câştigase alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu candidatul Adrian Torma, nu mai are candidat de data aceasta, însă Adrian Torma a anunţat că îl va susţine pe Eugen Băleanu.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD- PRO România, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne în 27 septembrie 2020, a fost declarată nulă pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO România, deşi Tribunalul Caraş-Severin a respins-o pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, aşa cum prevede legea.

PNL Caraş-Severin a depus o sesizare la BEC în care a reclamat că Adrian Constantin Torma a candidat pentru funcţia de primar în mod ilegal, iar BEC a deciz anularea scrutinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *