Skip to content
Politică

UPDATE Carmen Dan: O să găsim soluţii/Protest în fața Guvernului/Zi neagră pentru MAI

adevarul.ro

UPDATE 18:27

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din Poliție, angajamentul de a găsi o soluție echitabilă la revendicările salariale ale personalului MAIpotrivit Agerpres.ro

Am mai discutat cu sindicatele din Poliție și în săptămânile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a făcut în trecut. Am deschiderea și dorința de a schimba lucrurile în bine. Împreună trebuie să găsim soluții. Vă asigur că fac parte dintr-un Guvern care pune în practică exact ce a promis.

La rândul său, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, care a participat la discuții, a subliniat că disfuncționalitățile în sistem vor fi soluționate prin legea salarizării unitare.

„Cunoaștem discrepanțele care s-au creat în ultimii ani în domeniul salarizării și toți trebuie să înțelegem că aceste probleme nu pot fi rezolvate deodată, fără a afecta semnificativ bugetul. Prin legea salarizării unitare, aceste disfuncționalități vor fi soluționate și se vor îndrepta toate inechitățile salariale din sistem. Fac un apel la liderii sindicali să sprijine demersurile noastre, să accepte un dialog constructiv în vederea finalizării legii unice a salarizării”, a spus Petrea.

La întâlnirea cu liderii sindicatelor din Poliție, care au protestat în fața sediilor MAI și Guvernului, a participat și secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Daniela Pescaru.

 

 


 

 

UPDATE 15:53

O delegația a sindicaliștilor din Poliție, care protestează în Piața Victoriei, se află la discuții, la Palatul Victoria, cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, și cu secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice Daniela Pescaru, potrivit Agerpres.ro

„Dialogul este esențial în dezamorsarea neînțelegerilor! Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, alături de doamna ministru Carmen Daniela Dan, Ministerul Afacerilor Interne, România, și doamna secretar de stat Daniela Pescaru, Ministerul Finanțelor Publice, discută în acest moment cu o delegație a sindicatelor din poliție pe marginea revendicărilor salariale din domeniu”, s-a precizat printr-o postare pe Facebook a Ministerului Consultării Publice.


 

UPDATE 14:00

Poliţiştii au ajuns în jurul orei 12:30 în Piaţa Victoriei și au anunțat că  vor continua acţiunea de protest până la ora 16:00. Protestatarii strigă la unison „Hoţii, hoţii”, suflă în vuvuzele şi fluiere şi agită pancarte pe care scrie ” Munca suplimentară neplătită = sclavie”, „Peste 60% din angajaţii MAI au salariul minim pe economie”, „Modernizaţi sediile posturilor de Poliţie”, „Raportăm: plouă în posturile de Poliţie”, „Vrem o lege de salarizare echitabilă”, „Vreţi să oferim servicii europene cu salarii de doi bani?”, „Vrem examene corecte şi transparente pentru ocuparea funcţiilor de conducere”, potrivit antena3.

 

UPDATE 12:46

Poliţiştii care au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne au început marșul spre Guvern, iar numărul lor a ajuns la 2000, iar Bulevardul Nicolae Bălcescu este blocat pe sensul de mers spre Piaţa Romană, potrivit romania.net.

 


 

Pe 25 marie se sărbătoreşte în mod oficial ziua Poliţiei Române, însă în acest an, cadrele MAI nu sărbătoresc acasă sau alături de colegi sau prieteni , ci în stradă, unde protestează pentru majorarea salariilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal.

Un reprezentat de sindicat  al poliţiştilor, a declarat pentru postul B1 Tv, de faptul că salariile sunt foarte mici, iar condiţiile lasă de dorit, iar multe din dotările Poliţiei, precum maşinile, sunt achiziţionate în număr mult prea mic sau sunt vechi „Trebuie se pună la punct logistica!”

Protestul a început care a început în jurul orei 9.00 și sunt asteptati peste 7.000 de politisti, atat din Bucuresti, cat si din alte orase, care ar urma sa plece în mars, în jurul orei 12.00, spre  Piata Victoriei si sa continue manifestatia in fata Guvernului.

La baza societatii stau trei mari piloni: ordinea publica, educatia si sanatatea, in aceasta ordine. Statul roman trebuie sa isi asume, sa inteleaga ca noi ne-am asumat un razboi cu infractionalitatea, dar trebuie sa fim rasplatiti pe masura”, a spus Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC),”a declarat Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC).

Pe 25 martie se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, această dată a fost fixată pe 25 martie prin art. 50 Legea nr.218 din 23.04.2002, iar motivul pentru care a fost aleasă această zi este legat de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii.

Mai târziu simbolul a fost preluat şi de actualul drapel al poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a oferit Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei. Lângă siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului care aduce vestea cea bună

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *