PSnews

Ultima Oră

UPDATE Cazul Ghiță – cartof încins pentru politicieni. Omertà la vârful partidelor EXCLUSIV

www.nineoclock.ro

UPDATE 14:53

Redacția PSnews.ro a obținut prima reacție de la vârful ALDE, după cum puteți citi accesând linkul de mai jos. Este vorba despre prim-vicepreședintele Steluța Cătăniciu, secretar al Comisiei juridice din Camera Deputaților.

VEDEȚI ȘI: ALDE intervine în scandalul Ghiță: Iohannis trebuia să suspende niște persoane! EXCLUSIV

———————

Vă prezentăm în cele ce urmează cum se eschivează oamenii politici de la întrebările jurnaliștilor referitoare la ultimele dezvăluiri ale fostului deputat PRU Sebastian Ghiță.

Astfel, redacția de știri PSNEWS.RO a încercat să ia legătura cu mai mulți politicieni pentru a afla părerea acestora legată de dezvăluirile momentului.

Citiți și: UPDATE Reacția lui Andronic / Ghiță, noi acuzații: Binomul îl are prizonier pe Iohannis! (VIDEO)

Însă, cum era de așteptat, politicienii nu s-au îngrămădit să ne și răspundă, adoptând diferite strategii de evitare a răspunsurilor, care mai de care mai ”inedite”.

Primul care a răspuns apelului nostru a fost președintele PMP, Traian Băsescu, care, însă, nu a vrut să comenteze subiectul momentului, în ciuda insistențelor noastre.

”Ce să pot comenta eu? Nu știu. Văd și eu la televizor, ca orice telespectator. Nu am încă o opinie formată. Să se termine tot serialul și o să am o părere. Rugămintea mea este să mă lăsați să văd tot serialul și pe urmă o să am cu certitudine o reacție”, a declarat pentru PSNEWS fostul președinte al României.

Am mers mai departe, în căutarea unei opinii și în rândurile liberalilor. Dar nu am avut noroc: principalele doamne ale PNL-ului (fostul lider Alina Gorghiu și actualul președinte interimar, Raluca Turcan) nu au răspuns apelurilor sau mesajelor noastre.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a răspuns prompt apelului nostru, însă a încheiat rapid convorbirea, adăugând că ar dori întrebările printr-un mesaj. Menționăm că nici până la această oră nu am reușit să primim un răspuns din partea lui. Să fie Ghiță, motiv de fugă pentru liberalul Predoiu?

PSD își vede propriul interes

PSD promite marea cu sarea, însă, în realitate, nu face nimic.

Deși, până acum, social-democrații vorbeau despre abuzurile din instanțe și din parchete, cazul Ghiță pare că-i lasă pe PSD-iști fără glas. Astfel, în ciuda insistențelor PSnews.ro, nici liderul partidului, Liviu Dragnea, nici vicepreședinții Olguța Vasilescu și Rovana Plumb nu au fost disponibili pentru comentarii.

Înainte să vă prezentăm singura declarație amănunțită obținută de către PSnews.ro, trebuie să precizăm că nimeni de la vârful ALDE nu a fost disponibil pentru comentarii. Concret, am încercat să luăm legătura cu co-președintele Călin Popescu-Tăriceanu, cu prim-vicepreședintele Steluța Cătăniciu, precum și cu ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu.

USR, sfios. Clotilde Armand, mai curajoasă decât Nicușor Dan

După cum este firesc, redacția PSnews.ro a încercat mai întâi să ia legătura cu primul om din USR – președintele Nicușor Dan. Din cauză că politicianul nu ne-a răspuns nici la apel, nici la mesaj, am încercat (de data aceasta, cu succes) să luăm legătura cu vicepreședintele USR Clotilde Armand.

În declarația oferită pentru PSnews.ro, consilierul local de la Sectorul 1 a pus accent pe încrederea pe care trebuie să le-o acordăm instituțiilor statului, dând de înțeles că dezvăluirile lui Sebastian Ghiță coboară nivelul dezbaterilor politice din România.

„Mi se pare că nu trebuie ca toată presa și toată lumea să vorbească așa despre domnul Ghiță. Trebuie justiția să-și facă treaba, trebuie anchetatorii să-și facă treaba și să considerăm că, totuși, ce avem de făcut (statul român, clasa politică)… toate dezbaterile politice din România să fie un pic mai sus decât acest circ cu domnul Ghiță. Exact cum nu promovăm un terorist (dacă vreți), nu cred că e bine să-i facem publicitate domnului Ghiță, care ne va ține așa foarte mult cu dezvăluiri… Sincer: avem în România probleme foarte grave, trebuie să le rezolvăm și trebuie să lăsăm justiția să gestioneze cazul Ghiță și nu toată lumea să comenteze non-stop despre acest surrealism (suprarealism – n.r.). De fapt, e un amestec între surrealism, bătaie de joc, mafia, tot ce vreți. Trebuie să ne ocupăm de lucruri mult mai serioase și să lăsăm anchetatorii să-și facă jobul lor și numai apoi să analizăm, după ce știm exact care sunt faptele și după ce justiția și-a făcut treaba. Ăsta e punctul meu de vedere – eu nu vreau nici să intru în discuții cu domnul Ghiță, nici să vorbesc despre domnul Ghiță”, a afirmat Armand.

Întrebată de ce crede că nu a reacționat nimeni până acum la spusele fostului deputat PRU (nici din SRI, nici din DNA, nici din justiție), Clotilde Armand a răspuns: „Pentru că suntem într-un heirupism permanent”.

„Eu am încredere în instituțiile statului – trebuie să le lăsăm să-și facă treaba și să nu reacționeze la orice dezvăluire care se face la orice moment. Cum pot oamenii ăștia să muncească, dacă la orice moment, pentru orice lucru care apare pe rețele sociale sau pe mass media de la domnul Ghiță, trebuie să reacționăm? Nu domnul Ghiță trebuie să dea ritmul vieții politice din România. Nu trebuie să ne lăsăm manipulați de acest circ, ci v-am spus: punctul meu de vedere este să lăsăm justiția să-și facă munca și să nu vorbim despre acest gen de persoane”, a continuat vicepreședintele USR.

I-am pus în vedere liderului de partid că, de data aceasta, nu este vorba despre un caz oarecare, ci de însuși Florian Coldea, șeful operativ al SRI, iar Clotilde Armand a replicat: „Am înțeles. V-am explicat punctul meu de vedere. Eu n-am văzut materialul, eu nu cred că fiecare să-și dea cu părerea la fiecare moment. Așa, ne ocupăm de lucruri fără să fim profesioniști. V-am dat punctul meu de vedere: să-i lăsăm pe profesioniști să-și facă munca fără heirupism”.

***

Pe de altă parte, Elena Udrea, un critic al sistemului de justiție din România, nu ne-a răspuns la telefon sau la mesaje.

Să fie subiectul ”Sebastian Ghiță” motiv de panică pentru politicieni? Rămâne, însă, să vedem ce alte ”noutăți” va mai aduce dezvăluirile și ce metode de eschivare vor alege oamenii politici, atunci când vor plana acuzațiile și în rândul acestora.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi