Skip to content
Politică

UPDATE CCR a amânat pronunțarea privind alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului

Update 13.31

Curtea Constituţională a amânat pentru joi deciziile referitoare la conflictul juridic între Ministerul Jursiţiei şi CSM, precum şi la alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului, iar pronunţarea cu privire la conflictul juridic Parlament-ICCJ a fost amânată pentru 22 ianuarie, scrie News.ro.

" "
——————————————————————————————————————

Curtea Constituţională a României ar putea pronunţa, miercuri, o decizie privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor hotărârii pentru alegerea preşedintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuţie în şedinţa din data de 16 octombrie, când CCR a dispus continuarea dezbaterilor la 30 octombrie.

Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la PNL, obţinând 59 de voturi, informează agerpres.ro.

În data de 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu, fost ministru de Externe, a fost ales la conducerea Senatului, având şi susţinerea social-democraţilor la acel moment.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *