Skip to content
Politică

UPDATE CCR a decis: abuzul în serviciu trebuie redefinit

 

 

UPDATE

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, a refuzat să comenteze decizia de miercuri. La plecarea de la sediul Curţii, el a răspuns la o singură întrebare a jurnaliştilor.

Scapă hoţii?

Augustin Zegrean: Nu.

———————————————-

UPDATE 15:20

CCR a decis, miercuri, că infracțiunea de abuz în serviciu trebuie redefinită. Astfel, Curtea Constituțională a admis parțial contestațiile.

Abuzul în serviciu se menține ca infracțiune, însă trebuie modificată sintagma „în mod defectuos” din definiție, potrivit Antena 3.

Judecătorii CCR au respins excepția de neconstituționalitate ca neîntemeiată și au constatat că dispozițiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 sunt constituționale în raport de criticile formulate.

Decizia Curții este definitivă și general obligatorie.

——————————

UPDATE 09:54

La sosirea la CCR, judecătorul Petre Lazăroiu a fost extrem de rezervat în declarații.

Referitor la statul că în Europa există mai multe state în care nu se face închisoare pentru abuz în serviciu decât state în care se face, judecătorul a declarat că fiecare stat își face propria politică penală, scrie b1.ro.

—————————–

CCR decide în şedinţa de astăzi în legătură cu dezincriminarea abuzului în serviciu.

Subiectul a stârnit reacţii pro şi contra, de la cele 800 de dosare DNA care ar rămâne fără obiect şi până la UNJR care o acuză pe Laura Codruţa Kovesi că face presiuni asupra CCR înainte de hotărâre.

 

1 comentariu la “UPDATE CCR a decis: abuzul în serviciu trebuie redefinit

  1. Va scriu doar pentru ca sunt revoltat pe atitudinea jegoasa de-a dreptul a unui personaj sinistru, desprins parca din poveste, acest Jumatate de om calare pe jumatate de iepure schiop, definit prin jumatate de nume biblic – Iosif si jumatate de guma de mestecat – Buble, care se rostogoleste ca un justitiar parat chiar in aceste momente pe la o televiziune, jignind la gramada pe toti cei care salutam decizia CCR si ridicand osanale gretoase ca el insusi sistemului represiv si antinational denumit simbolic binomul SRI-DNA. Posesor al unui site la fel de mizerabil ca si el, numit incomplet stiri pe surse, numele corect fiind de fapt stiri pe surse SRI, libidinosul face spume ca intr-o infima masura vor fi stopate abuzurile mentorilor lui. Ce uita el este ca daca maine se va suci binomul si o va lua pe Tusa lui la intrebari privind cazul Chiliman, in care e de notorietate implicarea ei, nimeni nu se va uita la el. Mi-e scarba de tine, Iosif Buble !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *