Skip to content
Politică

UPDATE CCR amână din nou decizia privind protocoalele secrete

CCR a amânat luarea unei decizii privind constituționalitatea acordurilor încheiate între SRI și instituțiile din Justiție în perioada 2009 și 2016.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut constatarea unui unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte.
Motivul amânării ar fi lipsa unui judecător. Este vorba despre Daniel Morar, potrivit Digi24.

UPDATE
Este a treia oară când Curtea Constituțională amână pronunțarea pe această sesizare.
În 28 noiembrie, în şedinţă publică a CCR, au fost prezentate punctele de vedere ale Parlamentului şi Ministerului Public.

Vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, cel care a semnat sesizarea, a susţinut că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă, conform Hotnews.ro.

La rândul său, Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat că activitatea Serviciului Român de Informaţii este verificată de Parlament, iar dacă Legislativul şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţia constituţională, ar fi identificat din vreme situaţia sesizată la CCR privind protocoalele cu SRI.

Sesizarea către CCR, înaintată la 8 octombrie, a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile acestuia în ziua respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *